ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Θύμα της αστυνομικής βίας και ο δημοσιογράφος Δ. Τρίμης



Τετάρτη, 29/6/2011, ώρα περίπου 14:00, στη Λ. Αμαλίας, στο τμήμα μεταξύ προαυλίου Βουλής (χώρος Αγνωστου Στρατιώτη) και εισόδου του Εθνικού Κήπου. Τα χημικά και οι επιθέσεις των ΜΑΤ έχουν διώξει τον κόσμο, αλλά συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους διαδηλωτές προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδίως εκείνους τους ειρηνικούς πολίτες που έχουν υποχωρήσει επί της Λ. Αμαλίας προς το Ζάππειο.
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης ερχόμενος από την πλευρά της οδού Οθωνος στο εντελώς κενό εκείνο τμήμα της Λ. Αμαλίας, πλησιάζει μόνος του -με τα χέρια ψηλά, και με τη δημοσιογραφική του ταυτότητα- μια από τις διμοιρίες και τους ζητά να σταματήσουν τις επιθέσεις και τον βομβαρδισμό με τα χημικά. Δυο τρεις ογκώδεις αστυνομικοί του επιτίθενται, τον βρίζουν, τον σπρώχνουν, τον κλωτσούν. Δεν φέρουν διακριτικά, ούτε ο επικεφαλής δηλώνει το όνομά του. Πέφτοντας ο δημοσιογράφος έσπασε την κεφαλή της κερκίδας του αριστερού του χεριού.
Ο Δ. Τρίμης πρόκειται να υποβάλει μήνυση κατά της Αστυνομίας.

-οι φωτογραφίες είναι του Σπ. Τσακίρη
-απο syspeirosi