ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο ιδρυτής του Wikileaks τιμήθηκε με βραβείο ειρήνης

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ αμφισβήτησε παμπάλαιες μεθόδους κυβερνητικής μυστικοπάθειας και προάσπισε το δικαίωμα των ανθρώπων να γνωρίζουν» ενώ «επέδειξε εξαιρετικό θάρρος ασχολούμενος με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Με το παραπάνω σκεπτικό το Ιδρυμα Ειρήνης του Σίδνεϊ τίμησε με το χρυσό μετάλλιό του τον ιδρυτή του Wikileaks.
Με το βραβείο ειρήνης που δίνεται από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, το οποίο στηρίζεται από το δήμο του Σίδνεϊ και διατηρεί δεσμούς με το πανεπιστήμιο της πόλης. έχουν τιμηθεί στο παρελθόν ο Νέλσον Μαντέλα και ο Δαλάι Λάμα.
«Πιστεύουμε ότι ο αγώνας για ειρήνη με δικαιοσύνη αναπόφευκτα συνεπάγεται διενέξεις, αναπόφευκτα συνεπάγεται αμφισβήτηση. Πιστεύουμε ότι εσείς και το WikiLeaks φέρατε αυτό που θεωρούμε ως διαχωριστική γραμμή στη δημοσιογραφία και την ελευθερία της πληροφόρησης και ενδεχομένως στην πολιτική», δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος, καθηγητής Στιούαρτ Ρις βραβεύοντας με το μετάλλιο ειρήνης τον Ασάνζ.
Ο καθηγητής επέκρινε την αυστραλιανή κυβέρνηση λέγοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει να στηρίζει τις.. προσπάθειες της Ουάσινγκτον να «συμπεριφέρεται σαν ολοκληρωτικό κράτος» και δήλωσε «τρομοκρατημένος από τη βίαιη συμπεριφορά σημαντικών πολιτικών στις ΗΠΑ».