ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

No Body Else στο BIOS

Aπό τo Σάββατο 14 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μια συλλογή - σαν αυτές με τα γραμματόσημα ή τις πεταλούδες – ενός ανθρώπινου σώματος απ’ το 1985 ως το 2011. Ή αλλιώς, η ιδιωτική του αρχαιολογία. Υποψιάζεται την προϊστορία του, τιτλοφορεί, χρονολογεί, μιλά για το δέρμα, τη φωνή, την πρώτη φορά, τα κλάμματα, την αμηχανία, την καρδιά, την ηδονή, για μικρούς θησαυρούς που πρόλαβαν οι πέντε αισθήσεις να κατατάξουν στα αρχεία με τα πράγματα που δε ξεχνιούνται, με τα πράγματα που είναι αληθινά. Το σώμα είναι ολομόναχο και συνεχώς ρωτάει. Κι όταν αυτό δεν είναι απελπιστικό, γίνεται ορμή της μάζας κι η αιτία του ρήματος "επιθυμώ".
Τα κείμενα της θεατρικής παράστασης No Body Else είναι μια σύνθεση αποσπασμάτων από τις "Ιστορίες του Σώματος" της Σώτης Τριανταφύλλου, το "Ο Ρολάν Μπαρτ από το Ρολάν Μπαρτ", το "Κατά Ιησούν Ευαγγέλιο" του Ζοζέ Σαραμάγκου, τη "Βραδύτητα" του Μίλαν Κούντερα, τον "Πρώτο Έρωτα" του Σάμιουελ Μπέκετ, στοχασμών του Κωστή Παπαγιώργη απ' το "Περί Μνήμης" και υλικών που προέκυψαν από την ομάδα κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οι πρόβες της παράστασης ξεκίνησαν στα.. Ολυμπιακά Ακίνητα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού Χώρος στην Τέχνη.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Σκηνικά : Ηλένια Δουλαδίρη, Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Bίντεο: Eιρήνη Στείρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου
Εικαστική εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Πάτσιος
Βοηθός παραγωγής: Στάθια Ραφτοπούλου
Παίζουν: Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Θωμαή Ουζούνη, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης, Αναστασία Χατζάρα

Η Κίρκη Καραλή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Μind the gap (2009) και Επικίνδυνες μέρες κανονικές (2010) σε δραματουργία της ίδιας και της ομάδας. Το Νο Body Else είναι η τρίτη της παράσταση.

Διάρκεια παραστάσεων: 14 - 29 Μαΐου 2011
Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή
Έναρξη: 21.00
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)

Με την υποστήριξη:
Body Action
Ηλεκτροτεχνική
Iαπωνική Α.Ε
Masscolor
Moρφή
Χορηγός επικοινωνίας: www.elculture.gr

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3425335.

BIOS.
Κέντρο συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα
Πειραιώς 84. 10435
Αθήνα. Ελλάδα
bios@bios.gr
http://www.bios.gr/events/501/