ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Και μειώσεις μισθών και απολύσεις στην Ημερησία


Εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν και υπάρχουν πολλές διαρροές περί λουκέτου στην εφημερίδα Ημερησία του ομίλου Μπόμπολα. Φήμες και διαρροές που βοήθησαν στο να γίνει πιο πειστικό για τους εργαζόμενους και πιο εύκολο για τη διοίκηση το «υπογράψτε τις μειώσεις μισθών, μόνο έτσι έχουμε μια πιθανότητα να μην κλείσει το φύλλο»... Στην Ημερησία λοιπόν έγιναν και μειώσεις μισθών αλλά και (για να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις κάποιων) απολύσεις!
Για τις εξελίξεις στην εφημερίδα Ημερησία (ναι εκεί όπου ο διευθυντής σύνταξης πληρώνεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να της παρέχει υπηρεσίες Γραφείου Τύπου) γράφει το greektv:
Οι ιδιοκτήτες της Ημερησίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένοι να μειώσουν τόσο τον αριθμό όσο και τις αμοιβές των εργαζομένων – την ίδια στιγμή, βεβαίως, που η συγκεκριμένη εφημερίδα διαθέτει υπερπληθώρα καλοπληρωμένων στελεχών, αρκετά από τα οποία «τα παίρνουν» από παντού.
Η εβδομάδα που πέρασε μπορεί να κάνει περήφανη τη διεύθυνση της εφημερίδας. Αρχικά, άσκησε έντονες πιέσεις προς τους εργαζόμενους στο ατελιέ (εκεί που οι περισσότεροι είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ) να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, που προβλέπει οριζόντια μείωση των αποδοχών πάνω από 1.500 ευρώ, κατά 10% και μέχρι τον Μάρτιο του 2014. Σε όσους μάλιστα αρνούνταν ή δίσταζαν, το επιχείρημα ήταν ότι..μόνον έτσι μπορούν να σωθούν οι θέσεις εργασίας.
Στο τέλος, την Παρασκευή το μεσημέρι, λίγο πριν κλείσει το φύλλο, οι περισσότεροι υπέκυψαν και υπέγραψαν.
Και τότε, ήρθε η... ανταμοιβή τους: την Παρασκευή το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόλυση της συναδέλφου τους Λίας Ράνιου.
Το μήνυμα είχε σταλεί: και μειώσεις μισθών θα γίνουν και απολύσεις θα ακολουθήσουν!

Υ.Γ.: Ο κ. Δαλίπης φυσικά περίμενε να αδειάσει η εφημερίδα από τους δημοσιογράφους και τους περισσότερους εργαζόμενους, να «στήσει» η απολυθείσα την πρώτη σελίδα και να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στις υπόλοιπες, πριν της ανακοινώσει ότι είναι περιττό βάρος...