ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Νέες απολύσεις στον Αγγελιοφόρο

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με νέες απολύσεις ανταπόδωσε η διοίκηση του Αγγελιοφόρου, την «καλή πίστη» που έδειχνε η ΕΣΗΕΜ-Θ εδώ και χρόνια, στην αντιμετώπιση των εργασιακών θεμάτων στον όμιλο. Όπως έγινε χθες γνωστό, η διοίκηση της εφημερίδας αποφάσισε το κλείσιμο του γραφείου στην Αθήνα, απολύοντας 3 συναδέλφους, μια εκ των οποίων μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η εφημερίδα με εξώδικο της έστειλε στην ΕΣΗΕΜ-Θ έκθεση ορκωτού λογιστή, τεκμηριώνοντας, υποτίθεται, τα οικονομικά στοιχεία που είχε καταθέσει το τελευταίο διάστημα, βάσει των οποίων «προσπέρασε» τους όρους των κατάπτυστων ατομικών συμβάσεων και κυρίως αυτόν που δεν επέτρεπε απολύσεις.
Εκτός από τις εθελούσιες αποχωρήσεις, συνολικά έγιναν στο φύλλο 5 απολύσεις μέσα σε λίγες ημέρες, με την απειλή για νέες απολύσεις να είναι πάντα ορατή, καθώς η εταιρεία ως γνωστόν ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την αποχώρηση συνολικά 40 με 50 ατόμων.
Μετά την θετική για την ΕΣΗΕΜ-Θ απόφαση του δικαστηρίου την προηγούμενη εβδομάδα που κήρυξε μεν.. παράνομη την 24ωρη απεργία της περασμένης Δευτέρας, για τυπικούς ωστόσο λόγους, η πλειοψηφία της ένωσης αποφάσισε να επιχειρήσει για άλλη μια φορά προσέγγιση στην εταιρεία με διάλογο, ωστόσο και η χθεσινή εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε παρόμοια «καλοπροαίρετη» απόπειρα να διεκδικηθεί ανάκληση των απολύσεων θα πέσει στο κενό.
Περιθώρια για διάλογο ή συναίνεση, η διοίκηση του Αγγελιοφόρου δεν αφήνει και με την προκλητική της στάση η αντίδραση της ΕΣΗΕΜ-Θ πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Ήδη κατατέθηκαν προτάσεις από τον Ασύνταχτο Τύπο προς το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για τις κινήσεις του στην διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης. Ανάμεσα στις προτάσεις, είναι και ο ορισμός ορκωτού λογιστή, ο οποίος θα επιλεγεί απο την ΕΣΗΕΜ-Θ για να κάνει λογιστικό έλεγχο στην εταιρεία για λογαριασμό της ένωσης.

-από asyntaxtostypos.wordpress.com
-Διαβάστε επίσης: Απεργιακό κάλεσμα της ΕΣΗΕΜΘ αλλά για τις τελευταίες απολύσεις στον «Αγγελιοφόρο» κουβέντα