ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κοίτα ποιος μιλάει!..

Βενιζέλος: Το ρεπορτάζ του Παπαχρήστου
είναι βάναυσα ανακριβές και προβοκατόρικο
εις βάρος της Κυβέρνησης και της ενότητάς της


Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο και τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Παπαχρήστου.
Αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου για τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Βενιζέλο μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης.
Όπως γράφει ο Παπαχρήστος, ο Παπανδρέου απαίτησε από τον Βενιζέλο («...δεν θέλω καµία εξήγηση, βγαίνεις τώρα, αλλιώς τελειώσαµε...») να βγει στις κάμερες και να ανασκευάσει αμέσως τις δηλώσεις του περί «πολιτικής διεύθυνσης της χώρας που πρέπει να ανακτηθεί».
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο υπουργός Εθνικής Αµυνας ανασκεύασε µπροστά στις κάµερες...
Φυσικά ο υπουργός Βενιζέλος που πάντα ανησυχεί για την ενότητα της παράταξης (το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές) έβγαλε ανακοίνωση και χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως βάναυσα ανακριβές και προβοκατόρικο εις βάρος της Κυβέρνησης και της.. ενότητάς της.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Το σημερινό δημοσίευμα του κ. Γ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το οποίο δήθεν περιγράφει το ύφος και το περιεχόμενο συνομιλίας μου με τον Πρωθυπουργό μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, είναι βάναυσα ανακριβές και προβοκατόρικο εις βάρος της Κυβέρνησης και της ενότητάς της.
Ελπίζω να μην υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι προκειμένου να παραμείνω στην Κυβέρνηση και να διατηρήσω την υπουργική μου ιδιότητα είμαι διατεθειμένος να ανασκευάζω ή να ωραιοποιώ απόψεις μου, υπό την απειλή της αποπομπής μου (!!!) ή να αφήνω αναπάντητες δήθεν παρατηρήσεις διατυπωμένες σε ανοίκειο ύφος. Όλοι γνωριζόμαστε νομίζω στη χώρα αυτή. Οι απόψεις μου είναι σταθερές και καθαρές και εντός και εκτός του υπουργικού συμβουλίου. Οι δε σχέσεις μου με τον Πρωθυπουργό δεν διέπονται από το ύφος που μπορεί να υπάρχει στη φαντασία του κ. Παπαχρήστου ή οποιουδήποτε άλλου δημοσιογράφου, ο οποίος θέλει να κινηθεί σε αυτό το επίπεδο.
Ό,τι κάνω το κάνω με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς το συμφέρον του τόπου και της παράταξης που φέρει την ευθύνη για την διαχείριση μιας πρωτοφανούς κρίσης. Δεν θα ήμουν, ελπίζω, υπερβολικός αν ζητούσα απ’ όλους να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια.»