ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Τwitter: Γιατί ο Έλον Μασκ αποκαθήλωσε το πουλί και έβαλε στη θέση του έναν σκύλο;


Η εικόνα ενός σκύλου που παρατήρησαν οι χρήστες του Twitter να τους υποδέχεται στην εφαρμογή δεν ειναι παρά ένα ακόμη κόλπο του Ελον Μασκ. Η συγκεκριμένη εικόνα του σκύλου -ράτσας Shiba Inu- αντιστοιχεί στο κρυπτονόμισμα dogecoin και αντικατέστησε το γαλάζιο πουλί, όχι στο url αλλά ως εικονίδιο υποδοχής.
Κανονικά, σχολιάζει ο ιστόπος Τech Crunch η εναλλαγή ή η προσθήκη ενός εικονιδίου μέσα σε μια εφαρμογή δεν είναι είδηση.
Σε αυτήν την περίπτωση, όμως οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων εκτόξευσαν την αξία του dogecoin στα ύψη.
Το Dogecoin (DOGE) σημείωσε άνοδο άνω του 30% μέσα σε λίγα λεπτά αφότου το Twitter του Elon Musk αντικατέστησε το γνωστό μπλε πουλί της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στην κορυφή της αρχικής του σελίδας με το εικονικό λογότυπο του σκύλου Shiba Inu του κρυπτονομίσματος.
Το DOGE έφτασε μέχρι και τα 11 σεντς από περίπου 8 σεντς πριν από την αλλαγή του λογότυπου. Η τιμή του ξεπέρασε για τελευταία φορά τα 10 σεντς τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.
Ο Mασκ συχνά διαφημίσει το DOGE, υπονοώντας ότι το νόμισμα-μνημείο μπορεί να προσφέρει καλύτερη λειτουργικότητα πληρωμών από το bitcoin (BTC).
Τον Ιανουάριο οι Financial Times ανέφεραν ότι το Twitter σχεδίαζε ένα σύστημα που θα επέτρεπε πληρωμές μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.
Σημειωτέον ότι ο Έλον Μασκ, βρίσκεται στο δικαστήριο για το dogecoin, επιδιώκοντας να απορρίψει μια τεράστια αγωγή σχετικά με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.
Στη συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση, οι δικηγόροι του Μασκ περιέγραψαν το dogecoin ως ένα «νόμιμο κρυπτονόμισμα που συνεχίζει να έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων».