ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Αντικατάσταση Θεοδωρικάκου από υπηρεσιακό υπουργό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει νεκρούς», τώρα τον καταγγέλλει για… «διχασμό»

Tην ανάγκη να μην είναι υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στον δρόμο προς τις εκλογές, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τις σημερινές αθλιότητες που εξέπεμπε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.
Ο ίδιος προειδοποιώντας ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος «θα παρουσιάζουν πιο τοξικές και επικίνδυνες συμπεριφορές», τονίζει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «σήμερα έφτασε στο σημείο πολιτικού ξεπεσμού, να πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό».
«Αποδεικνύεται ότι μπροστά στις σκοπιμότητες, δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Καμία αναστολή. Και κανέναν σεβασμό προς τη Δημοκρατία» σημειώνει ο Χρ. Σπίρτζης προσθέτοντας ότι «η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών Μητσοτάκη, για αντικατάσταση του κ. Θεοδωρικάκου από υπηρεσιακό υπουργό αποδεικνύεται αναγκαιότητα για τη Δημοκρατία μας».
Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης «οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας, στην ΑΣΟΕΕ που έλεγαν ότι είχαν “καθαρίσει”. Είναι δική τους ευθύνη η πλήρης εγκατάλειψη του 12χρονου κοριτσιού, οι πυροβολισμοί και τα μαχαιρώματα κάθε τρίωρο, η αποδόμηση της αστυνομίας και η δράση της μαφίας ακόμη και εντός του υπουργείου και της ΕΛΑΣ».
Υπενθυμίζεται ότι με δεύτερη δήλωσή του ο Τ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και για διχασμό, γεγονός το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι το συκοφαντικό παραλήρημα αποτελεί κεντρική κυβερνητική γραμμή.
Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Σπίρτζη:
«Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα παρουσιάζουν πιο τοξικές και επικίνδυνες συμπεριφορές, προσπαθώντας να χρεώσουν σε όλους τους άλλους τις δικές τους αποκλειστικές ευθύνες.
Γιατί είναι δική τους ευθύνη οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας, στην ΑΣΟΕΕ που έλεγαν ότι είχαν “καθαρίσει”. Είναι δική τους ευθύνη η πλήρης εγκατάλειψη του 12χρονου κοριτσιού, οι πυροβολισμοί και τα μαχαιρώματα κάθε τρίωρο, η αποδόμηση της αστυνομίας και η δράση της μαφίας ακόμη και εντός του υπουργείου και της ΕΛΑΣ.
Ο κ. Θεοδωρικάκος σήμερα έφτασε στο σημείο πολιτικού ξεπεσμού, να πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό. Πλέον τον έχουν καταλάβει και αυτοί που δεν τον ήξεραν. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών Μητσοτάκη, για αντικατάσταση του κ. Θεοδωρικάκου από υπηρεσιακό υπουργό αποδεικνύεται αναγκαιότητα για τη Δημοκρατία μας.
Αποδεικνύεται ότι μπροστά στις σκοπιμότητες, δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Καμία αναστολή. Και κανέναν σεβασμό προς τη Δημοκρατία».
«Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν άλλαξε ποτέ». Αυτή είναι, μεταξύ άλλων, η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά τις πρωτοφανείς και άκρως προκλητικές δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN, όπου υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει νεκρούς».
Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:
«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές. Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Η απάντηση Θεοδωρικάκου:
«Εκείνοι:που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχτρονο κοριτσάκι στον Έβρο
που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που του πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».