ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Τροπολογία - απειλή κατά Ράμμου και Ανεξάρτητων Αρχών από την κυβέρνηση


«Κλείνει»... ανοιχτούς λογαριασμούς όπως φαίνεται η κυβέρνηση που προσπαθεί να περάσει στα μουλωχτά τροπολογία που θέτει υπό αυστηρή πίεση της Ανεξάρτητες Αρχές, όπως είναι η ΑΔΑΕ και ο πρόεδρός της Χρήστος Ράμμος που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του Μαξίμου εξαιτίας της αντιμετώπισης του σκανδάλου των υποκλοπών.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα και ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών, το τελευταίο νομοθέτημα της παρούσας κυβέρνησης, προβλέπεται ότι μέλη Ανεξάρτητων Αρχών θα αντιμετωπίσουν ευθύνες «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».
Η διάταξη αυτή δείχνει να φωτογραφίζει τον Χρήστο Ράμμο και τα στελέχη της ΑΔΑΕ που πρωτοστάτησαν στις έρευνες για τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.
Ολόκληρη η διάταξη του άρθρου 43 αναφέρει «ευθύνονται μόνο έναντι του ελληνικού Δημοσίου για πράξεις ή παραλείψεις τους από δόλο ή βαρεία αμέλεια, (β) δεν εξετάζονται, ούτε διώκονται ποινικά για πράξεις ή παραλείψεις τους, για έκφραση γνώμης, υποβολή εισήγησης, πρόταση που διατύπωσαν ή απόφαση που έλαβαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την προκλητική θέσπιση του ακαταδίωκτου για τα διορισμένα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει το δυστύχημα των Τεμπών, ρύθμιση που θυμίζει ανάλογες που έχει περάσει η κυβέρνηση για την επιτροπή λοιμωξιολόγων.