ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Πώς γεννήθηκε η μουσική σκηνή του Σικάγο


HISTORIAS MINIMAS - "Chicago convergence"

O Jonathan Parker, o Francesco de Rose και ο Βασίλης Λιόγκας από τις Βρυξέλλες, ο Θωμάς Σίδερης από την Αθήνα, ο Dave Reiter από την Πρετόρια και ο Don Macica από το Σικάγο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μία εκπομπή για το πώς γεννήθηκε η μουσική σκηνή του Σικάγο.
Τρία αγγλόφωνα podcasts αποκλειστικά στο ERTECHO για την κοινωνική συνθήκη της μαύρης μουσικής στο Σικάγο.
Τα podcasts θα είναι διαθέσιμα από 6, 13 και 20 Απριλίου.   
Ο Dave Reiter και ο Don Macica έζησαν και εργάστηκαν στη μουσική σκηνή του Σικάγο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970, του 1980 και των αρχών της δεκαετίας του '90. Μας μιλούν για την απίστευτη συμβολή του Σικάγο στον κόσμο της μουσικής. Ο Dave βρίσκεται σήμερα στην Πρετόρια λόγω μιας πιο πρόσφατης καριέρας που τον πήρε από τις ρίζες του στο Σικάγο. Ο Don παρέμεινε ευτυχώς εδραιωμένος στη μουσική σκηνή του Σικάγο όλο αυτό το διάστημα.


Ο Θωμάς Σίδερης από την Αθήνα μιλά για τη μετακίνηση των μαύρων από τον βαθύ αμερικανικό νότο στο Σικάγο, για την απασχόλησή τους στα εργοστάσια, για τη γυναικεία απασχόληση, την οργάνωσή τους σε σωματεία και συλλογικότητες και την κοινωνική επίδρασή τους σε όλο το πολιτισμικό φάσμα του Σικάγο.
Συνδέει επίσης τη μαύρη μουσική με το ρεμπέτικο, αφού στο Σικάγο θα πραγματοποιηθούν σπουδαίες ηχογραφήσεις ρεμπέτικων τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία του περασμένου αιώνα.