ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Το κόμμα Κασιδιάρη και το «τρικ» με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Στην επιβεβαίωση πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του αποκαλούμενου «κόμματος Κασιδιάρη» ώστε να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό του, προχώρησε ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Ο πρώην αντεισαγγελέας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναλαμβάνει πρόεδρος «Εθνικού Κόμματος Έλληνες», ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου και κυρίως της δικαστικής μάχης που αναμένεται να δοθεί στις αρχές Μαΐου σχετικά με το αν θα επιτραπεί από το ανώτατο δικαστήριο να κατέβει στις εκλογές ή όχι.
Μιλώντας στο dikastiko.gr, ο κ. Κανελλόπουλος εξήγησε πως οι συνομιλίες με τον Κασιδιάρη αφορούν την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής και την ανάδειξη του ιδίου με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, σε πρόεδρο του κόμματος ή αλλιώς «στον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο».

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κανελλόπουλος, ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας». Η συμφωνία πρόκειται να οριστικοποιηθεί εντός της βδομάδας και ο ίδιος θα είναι που θα υποβάλλει τη δήλωση του στο αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητώντας τη συμμετοχή στις εκλογές.
Παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Χρ. Τζανερίκος.
Στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ή απαγορεύσει τη συμμετοχή του, ο κ. Κανελλόπουλος φέρεται έτοιμος να προσφύγει στο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δικαστικός έχει αποφασίσει, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει – σύμφωνα με το νόμο – τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, να επανέλθει με την δική του πολιτική Κίνηση, χωρίς την υποψηφιότητα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό στις δεύτερες εκλογές.
- περισσότερα στο dikastiko.gr