ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Δεν μπορείτε να προστατεύσετε ούτε το κοριτσάκι που έπεσε θύμα μαστροπείας;


Δριμεία κριτική στον Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε το 12χρονο κορίτσι, το οποίο είχε πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.
«Ισχύει κ. Θεοδωρικάκο; Δεν μπορείτε να προστατεύσετε ούτε το κοριτσάκι που έπεσε θύμα βιασμού και για την υπόθεση του οποίου δεσμευτήκατε τόσο εσείς όσο και ο κ. Μητσοτάκης να ρίξετε άπλετο φως;» τονίζει ο κ. Σπίρτζης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό και προσθέτει:
«Ούτε να δείτε εσείς ή οι υπηρεσίες σας τις απειλές του αστυνομικού – μαστροπού της Ηλιούπολης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορείτε;».
«Αλήθεια, με τι ακριβώς ασχολείστε κι εσείς και η ΕΛΑΣ, αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε στοιχειωδώς υπεύθυνα στις υποθέσεις που συγκλόνισαν την έλληνική κοινωνία; Στοιχειωδώς ανθρώπινα. Στοιχειωδώς, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη» καταλήγει στη δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Τους απειλούν συνεχώς»

Μετά τις απειλές και την προσπάθεια εκφοβισμού της 12χρονης που είχε πέσει θύμα του Μίχου και του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό, άγνωστος της επιτέθηκε με μαχαίρι, όπως είπε Στο Κόκκινο και τους Τζούλυ Τσίγκα και Γιάννη Ανδρουλιδάκη η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.
«Το 12χρονο κορίτσι, βρισκόταν στο σπίτι της θείας της, όταν μπήκε από το παράθυρο ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπο και φορώντας σακούλες στα παπούτσια του – και ξέρουμε ποιοι γνωρίζουν πώς να μην αφήνουν ίχνη – της επιτέθηκε και την τραυμάτισε στο χέρι. Το παιδί κατάφερε να του ξεφύγει και έκανε πως τηλεφωνεί στην αστυνομία, με αποτέλεσμα ο δράστης να τρομάξει και να φύγει. Τους απειλούν συνεχώς. Περνάνε απ’ έξω και τους κάνουν νόημα να μην μιλήσουν.

Αύριο Τρίτη, οι δύο δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη, θα υποβάλουν εκ νέου συγκεκριμένη αίτηση στην ανακρίτρια για να καταθέσει η 12χρονη νέα στοιχεία για την υπόθεση. Εντύπωση προκαλεί πως πριν από λίγες ημέρες, η ανακρίτρια απέρριψε σχετική αίτηση της κας Ταραχοπούλου.
«Ακριβώς τα ίδια γίνονταν κατά την διάρκεια της προδικασίας με στόχο τα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας στην Ηλιούπολη» εξηγεί η Αντωνία Λεγάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επίορκος αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος ο οποίος καταδικάστηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, αφέθηκε ελεύθερος αφού η Δικαιοσύνη του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (!) και αμέσως μετά επαναδημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλητικό μήνυμα προς τα δύο θύματά του. «Αν αυτό το μήνυμα προκαλεί οργή στην κοινωνία, στα κορίτσια προκαλεί φόβο» λέει η Αντωνία Λεγάκη και προαναγγέλει μηνυτήρια αναφορά ώστε να παρέμβει εισαγγελέας.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη έβγαλαν την εξής ανακοίνωση:
«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι
Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.
Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών.
Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν.
Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.
Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».