ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΑΣΟΕΕ: Βίντεο ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς του αστυνομικού


Σκηνές φαρ ουεστ εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από την ΑΣΟΕΕ όταν αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα έπειτα από μικροσυμπλοκή με ομάδα ατόμων που εξήλθαν από το πανεπιστημιακό ίδρυμα και έβαλαν φωτιά σε κάδους, στήνοντας οδοφράγματα.
Η στιγμή των πυροβολισμών καταγράφηκε από το κινεζικό πρακτορείο CGTN και την αστυνομία να υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου με σκοπό να απεγκλωβιστεί ο ίδιος από τον κλοιό των ατόμων, ενώ οι συνάδελφοί του είχαν ήδη αποδράσει.
Ο 40χρονος αρχιφύλακας, οδηγός του περιπολικού που ενεπλάκη στο επεισόδιο, προκειμένου να αποφύγει την παραδοχή πως πυροβολώντας, έστω και εμμέσως, αποδεχόταν την πιθανότητα να τραυματιστεί, ακόμη και θανάσιμα, κάποιον, υποστήριξε ότι πυροβόλησε «σε ασφαλή τομέα».

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», παιδαριώδεις ήταν οι απαντήσεις που φέρεται να έδωσε στους ανωτέρους τους όταν τον ρώτησαν γιατί πέρασε μπροστά από την ΑΣΟΕΕ παρακάμπτοντας τις εντολές του Κέντρου. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε εκεί γιατί «αφαιρέθηκε», μετά πως νόμιζε ότι η απαγόρευση ήταν μόνο για το ρεύμα που οδηγεί στα Πατήσια και όχι εκείνο της Ομόνοιας, ενώ στο τέλος είπε ότι επειδή κινούταν στη δεξιά λωρίδα και είχε την κάλυψη ενός λεωφορείου δεν αντελήφθη ότι ήταν απέναντι από τη Σχολή καθώς είχε μεγάλη κίνηση.
Αρχικά συνελήφθη και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς που οι αρχές έστειλαν στην Εισαγγελία. Παράλληλα, με εντολή του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε η πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ θα εξεταστεί, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, εάν θα επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας σε βάρος όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών.
‘Όσα πάντως συνέβησαν έξω από την ΑΣΟΕΕ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Φίλη, ο οποίος στη δήλωσή του έκανε λόγο για «διαλυτικά φαινόμενα στην Αστυνομία» που πολλαπλασιάζονται.
Με μία σκωπτική ανακοίνωση αναφέρθηκε στα περιστατικά του αστυνομικού δελτίου του τελευταίου εικοσιτετράωρου ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης. «Το επιτελικό έργο του Νόμου και της Τάξης του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωρικάκου, που προκαλεί ανασφάλεια σε όλους μας, σε κάθε γωνιά της χώρας, ΕΥΤΥΧΩΣ, ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου», υποστήριξε μεταξύ άλλων. - από efsyn.gr