ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ρητορική εκτός ορίων από Θεοδωρικάκο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό» - Αποπομπή του υπουργού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Με μια παρέμβαση μνημείο ακραίας και εμφυλιοπολεμικής ρητορικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταδεικνύει πως όσο εντείνεται η προεκλογική περίοδος τόσο θα βυθίζεται η κυβέρνηση σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατηγόρησε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ότι καθοδηγεί «κάποιους μπαχαλάκηδες», ενώ πέρασε εκτός ορίων της πολιτικής (και όχι μόνο) τάξης δηλώνοντας ότι «θέλουν νεκρούς, το θέλανε από το καλοκαίρι».
Μιλώντας σε εκπομπή του Open δήλωσε χαρακτηριστικά «κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι, για να τελειώνει η ιστορία, κάποιοι αυτές τις μέρες, καθώς έχουμε μπει ουσιαστικά και τυπικά σε προεκλογική περίοδο, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό και το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό».
Αλλά δεν σταμάτησε και συνέχισε ισχυριζόμενος: «Το θέλανε από το καλοκαίρι, το θέλανε όταν προειδοποιούσαν και λέγανε ανοησίες για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Το θέλανε ότι μας λέγανε ότι είχαμε σκοτώσει εμείς ένα 5χρονο κοριτσάκι στον Έβρο. Το θέλανε όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Κατηγορίες τις οποίες ξαναεκτοξεύουν τώρα με πολύ μεγάλη προχειρότητα και επιπολαιότητα και το θέλουν κι αυτές τις ημέρες στην ΑΣΟΕΕ και δεν ξέρω που αλλού».
Όπως ήταν αναμενόμενο το τοξικό ξέσπασμα του κ. Θεοδωρικάκου άφησε άφωνους ακόμη και τους παρουσιαστές που τον κάλεσαν να αποσαφηνίσει και σημείωσαν «είναι βαρύ να λέτε ότι κάποιοι θέλουν νεκρούς».
«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει βρει μία λέξη για να καταδικάσει για να καταγγείλει αυτούς τους μπαχαλάκηδες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς» απάντησε χαρακτηριστικά.

Καταδίκη και αποπομπή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις αυτές έφεραν οργισμένη αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση με την Πόπη Τσαπανίδου να ζητά εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να καταδικάσει τα λόγια του υπουργού του.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποπέμψει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αναλυτικά η δήλωση:
"Να καταδικάσει ο Μητσοτάκης τις διχαστικές δηλώσεις - Να αποπέμψει τον Θεοδωρικάκο
Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο.
Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ «θέλει νεκρούς».
Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία.
Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας".

Φίλης: Υπουργός ή προβοκάτορας;

Έντονη ήταν και η αντίδραση από τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος κάνει λόγο για «δήλωση προάγγελο εκτροπών» και κατηγορεί τον Τάκη Θεοδωρικάκο ότι συκοφαντεί αισχρά την αξιωματική αντιπολίτευση. Η ανακοίνωση Φίλη:
"Ο υπουργός Ανασφάλειας, ανεξέλεγκτης βίας, Greek Mafia και απροστάτευτης 12χρονης, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόλμησε να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα, συκοφαντώντας αισχρά σήμερα την Αξιωματική Αντιπολίτευση στο OPEN ότι τάχα θέλει νεκρό!
Πρόκειται για υπουργό- προβοκάτορα ολκής και για δήλωση προάγγελο νέων εκτροπών.
Έτσι θα πάμε στις εκλογές;
Έτσι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης την αποφυγή του τοξικού κλίματος;
Όσο για νεκρούς από αστυνομική βία ή δολοφονημένους από πυρά αστυνομικών, λένε κάτι στον υπουργό τα ονόματα Μάγγος, Σαμπάνης και Φραγκούλης;
Μαζέψτε τα επικίνδυνα και κακοποιά στοιχεία στην Αστυνομία και σταματήστε να υποδαυλίζετε την ένταση και την επικίνδυνη τοξικότητα κ. Θεοδωρικάκο.
Υπουργός είστε, όχι "μπαχαλάκιας" και προβοκάτορας".