ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Η «Καθημερινή» αδειάζει Γεωργιάδη που πανηγυρίζει για το Ελληνικό


Για «σύννεφα» πάνω από την επένδυση, κίνδυνο εκτροχιασμού του χρονοδιαγράμματος και διαμαρτυρίες αγοραστών για την ποιότητα των πολυτελών κατοικιών στον πύργο κάνει λόγο η «Καθημερινή» όσον αφορά την πορεία του έργου του Ελληνικού που εξελίσσεται σε φιάσκο για την κυβέρνηση.
Καθυστερήσεις στο έργο παραδέχεται ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development με δηλώσεις στην «Καθημερινή» ενώ αποκαλύπτει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση προκειμένου για μην κατασκευαστούν στο Ελληνικό όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις που προβλέπονται αλλά να πάνε σε άλλα σημεία της Αττικής.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχουν έρθει εις γνώσιν μας τα παράπονα των κατασκευαστικών εταιρειών για τις καθυστερήσεις στην ανάθεση ορισμένων συμβάσεων. Έχουν δίκιο σε ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα, στο έργο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχει υπάρξει χρονοτριβή, διότι θέλαμε να διαπραγματευτούμε με την κυβέρνηση και άλλους φορείς την κατασκευή κάποιων εξ αυτών, σε άλλα σημεία της πόλης, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος για την κοινωνία».

Το σόου Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες Τρίτη (4/4) έκανε σόου στο εργοτάξιο, συνοδεία των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών που έσπευσαν να φωτογραφηθούν στο εργοτάξιο.
Μάλιστα, για να δείξει ότι η επένδυση δεν οδηγείται σε φιάσκο, υποστήριξε το καταπληκτικό ότι δηλαδή πηγαίνουν στο γραφείο του και του ζητούν ως χάρη να τους βρει διαμέρισμα στο Ελληνικό καθώς, όπως είπε, στον πύργο Riviera Tower έχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα, εκτός από τα ρετιρέ.
Μόνο που τα πράγματα όπως αναφέρει η «Καθημερινή» είναι τελείως διαφορετικά. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι: «Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των μελλοντικών ιδιοκτητών, όπου κάποιοι εξ αυτών δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών φινιρίσματος (τελική επιλογή υλικών κτλ.), τη βασική και την πολυτελή, με την αντίστοιχη διαφορά στο κόστος. Όσοι είχαν επιλέξει αρχικά τη βασική, απογοητεύτηκαν από τη χαμηλή της ποιότητα και την αναβάθμισαν –εκόντες, άκοντες– στην πολυτελή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, το διαμέρισμά τους δεν θα είχε ιδιαίτερη διαφορά από μια τυπική κατασκευή σε άλλες περιοχές της πόλης».
Και καταλήγει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής»: «Αν έβλεπε κανείς την ποιότητα της βασικής επιλογής, θα νόμιζε ότι πρόκειται για μια κατοικία μικρομεσαίας τάξης, τη στιγμή που το κόστος αγοράς είναι τέσσερις-πέντε φορές υψηλότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος ενός εκ των μελλοντικών ιδιοκτητών.  -από το avgi.gr