ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Η λαοθάλασσα της Αριστοτέλους και οι δημοσιογράφοι… γνωστής προέλευσης


Επειδή η αλητεία έχει και τα όρια της.
«Ε καλά μωρέ, μια συναυλία ήταν κι ο κόσμος πήγε μόνο για ν’ ακούσει μουσική».
Αυτό είπαν οι δημοσιογράφοι… γνωστής προελευσεως, προκειμένου να υποβαθμίσουν την πολιτική βαρύτητα της χτεσινής βραδιάς. Μιας βραδιάς που οργάνωσε άψογα το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ κι όπου η Θεσσαλονίκη βούλιαξε απο 30.000 άτομα.
Τούς έχω νεάκια που θα τους πικράνουν κομμάτι. Ήμουν μπροστά, ήμουν εκεί, ήμουν παρούσα. Όχι δεν ήταν «ε καλά μωρέ μια συναυλία». Η λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους δεν πήγε μόνο να ακούσει τους αγαπημένους τραγουδιστές.
Οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν πού πηγαίνουν, ήξεραν πού συμμετέχουν, ήξεραν τα πάντα για το έγκλημα μιας αυταρχικής κυβέρνησης που - περιφρονώντας την ρητή απαγόρευση του ΣτΕ - ιδιωτικοποιεί το νερό.
Δεν ήταν περαστικοί, δεν είδαν φως και μπήκαν. Ήταν συνειδητοποιημένοι πολίτες που μέσα από την Μουσική εκδήλωναν την οργή τους για αυτό το παράνομο, αντιλαϊκό μέτρο.
Ανάμεσα τους περπατούσα, μαζί τους κουβέντιαζα. Και διαπίστωσα από πρώτο χέρι αυτό που καταθέτω εδώ ως μαρτυρία. Γεμάτη πανό «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ» η πλατεία, όλοι γι’ αυτό μιλούσαν, όλοι γι’ αυτό συμμετείχαν, όλοι αυτό διεκδικούσαν.
Ήμουν μπροστά γελοίοι, ήμουν εκεί, ήμουν παρούσα. Εσείς πού ήσασταν και μάς αμολήσατε την αποψάρα σας σαν πατημένη κουράδα; Τα πράγματα αλλάζουν, ξέρετε. Κι όσο δηλητήριο κι αν στάξει η πένα σας, κανείς πια δεν σάς δίνει σημασία.
Γιατί είπαμε. Η αλητεία έχει και τα όρια της.
Ελενα Ακρίτα (fb)

***
Τόσος πανικός για τη συναυλία, για το νερό;

Δεν μπορώ, γελάω. Βλέπω τον πανικό σε υπουργούς, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά δεν απορώ. Τους καταλαβαίνω, τους νιώθω.
Η χθεσινοβραδινή μεγαλειώδης συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη τους ενόχλησε πολύ. Βλέπετε βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και πήγαν στη συναυλία ενάντια στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού. «Σώστε το νερό» έλεγαν τα πανό στα χέρια των παιδιών.
Και συμμετείχαν στην ανοιχτή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Φοίβου Δεληβοριά, του Δημήτρη Μυστακίδη και των Χειμερινών Κολυμβητών. Ένα προς ένα εκλεκτά τα ονόματα.
«Καταγγέλλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης μέσω της συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού» ανέφερε σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η αγχωμένη Νέα Δημοκρατία και γελούν και οι πέτρες.
Από κοντά σήμερα το πρωί σε ραδιόφωνα και κανάλια δημοσιογράφοι να προσπαθούν να μας πείσουν, αγχωμένοι επίσης, ότι είναι παραμύθια η ιδιωτικοποίηση του νερού. Ο Μανώλης Καψής μάλιστα τους έβγαλε σχεδόν χαζούς όσους πήγαν στο live και φώναζαν για το νερό.
«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε στα fake news με τα οποία πορεύεστε στις εκλογές, να συσκοτίζουν την αλήθεια, οι πολίτες σας έχουν μάθει» επιμένει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνοντας τη βλακεία (για την ίδια) να πιστώνει μία τόσο μεγάλη διαδήλωση-συναυλία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Καμία σχέση δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χθεσινή λαοθάλασσα, πολύ θα το ήθελε αλλά δεν έχει. Ο κόσμος, τα νέα παιδιά, που ήταν εκεί, δεν βάζουν (απαραιτήτως) τον ΣΥΡΙΖΑ στο μυαλό τους. Αλλά, σίγουρα, βάζουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεν είναι κομματικές αυτές οι εκδηλώσεις, αλλά σίγουρα είναι αντικυβερνητικές. Εξ ου και ο πανικός σήμερα... Και ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.
Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)