ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Οι εκλογές των επαύλεων και του airbnb


Να βάλουμε κάτω τα Ε1 μας και να λογαριαστούμε για τις επαύλεις που (δεν) έχουμε. Και ακόμα για το πόσα χωράφια μάς ανήκουν, πόσες πεζούλες, πόσα δυαράκια, πόσα τριάρια. Και μετά πάμε να ψηφίσουμε στις εκλογές όπου κυριαρχεί η επιχειρηματολογία για τις βίλες που «παίζουν μπάλα» πριν από την κάλπη.
Μαζί «παίζουν» τα δάνεια, οι ιδιοκτησίες των συζύγων, τα πόθεν έσχες, οι αλληλοκατηγορίες για διαφθορά, η φραχτη-ολογία. Έναν μήνα μετά την ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών που έκανε ακόμα πιο καταθλιπτική την άποψη των πολιτών για την πολιτική και τους πολιτικούς –με τις τεράστιες ευθύνες τους για την κατάντια των σιδηροδρόμων–, η ίδια η πολιτική ρίχνει και άλλο μαύρο στην εικόνα της.
Την ίδια ώρα τα φιδάκια τής ακροδεξιάς ετοιμάζονται να βγουν από τη φωλιά τους εισπράττοντας ένα μέρος της δυσαρέσκειας του κόσμου –του ίδιου κόσμου, ίσως και κάποιου άλλου, που είχε στείλει στη Βουλή, τους απερίγραπτους… «εγέρθητω». Ήταν τότε που ο αρχηγός τους θριαμβολογούσε στην πανηγυρική συνέντευξή του δηλώνοντας: «Με λασπολογήσατε, με συκοφαντήσατε, με φιμώσατε, σας νίκησα»! Τώρα ένας άλλος αρχηγός ανακλαδίζεται πίσω από τα κάγκελα για να εγερθεί. Και οι άλλοι ψάχνουν σε παλιές και νέες ιστορίες με airbnb, ιδιοκτησίες και δάνεια.
- από το Harddog