ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

ΕΣΗΕΠΗΝ κατά Βαρουφάκη για στοχοποίηση δημοσιογράφου


Με έκπληξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπειρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) ανέγνωσε την ανακοίνωση του ΜΕΡΑ 25 με την οποία επιχειρείται η στοχοποίηση του δημοσιογράφου Βασίλη Σπυριδάκη στον απόηχο τηςραδιοφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο γραμματέας του κόμματος κ. Γιάνης Βαρουφάκης.
Έκπληξη για δύο λόγους:
  • Πρώτον, ο κ. Βαρουφάκης προσωπικώς και το κόμμα του, δεν μας έχουν συνηθίσει σε επιθέσεις με αήθεις χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την επαγγελματική ακεραιότητα των συναδέλφων.
  • Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης για δέκα και πλέον λεπτά συνομιλούσε με τον συνάδελφο σε κλίμα ευπρεπές, αλλά εξεμάνη μετά από ερώτησή σχετικώς με τη συμμετοχή του σε μνημόνια. Είναι προφανές ότι αρκούσε μια απάντηση, αυτή που ήθελε και εν τέλει έδωσε ο κ. Βαρουφάκης. Τα σχόλια όμως που διατύπωσε για τον συνάδελφο, ουδεμία σχέση είχαν με την απάντησή του.
Σημειωτέον ότι απαίτησε από τον δημοσιογράφο να του ζητήσει συγγνώμη, πράγμα που ο συνάδελφος έπραξε, αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό να ανακόψει τον υβριστικό οίστρο του συνομιλητή του.
Πέραν όμως των όσων διημείφθησαν στον «αέρα», ακολούθησε και ανακοίνωση του κόμματος με την οποία επιχειρήθηκε η στοχοποίηση να λάβει χαρακτήρα γενικής απαξίας του συναδέλφου, ώστε να θιγεί η επαγγελματική του υπόληψη και σε όσους δεν είχαν ακούσει τη ραδιοφωνική συνέντευξη.
Νέα ήθη λοιπόν από ανθρώπους που κατά δήλωσή τους είναι υπέρ τη ελεύθερης έκφρασης, αλλά στην πράξη εφαρμόζουν μεθόδους και τακτικές αυτών που αποστρέφονται.
Και μια υπενθύμιση: Δεν υπάρχουν λάθος ερωτήσεις. Υπάρχουν μόνο λάθος απαντήσεις. Οι οποίες όταν συνοδεύονται από ανακοινώσεις εξελίσσονται σε κάκιστες συμπεριφορές.