ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Βαξεβάνης: Ο Χατζηνικολάου να πει πόσα χρωστάει, πού τα χρωστάει και πότε τα ρύθμισε


Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Kώστας Βαξεβάνης παίρνει θέση στην κόντρα του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου  με τον Παύλο Πολάκη, και υποστηρίζει ότι ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γιδοβοσκός αλλά είναι επιστήµονας, γιατρός εντατικολόγος µε πολύ καλή φήµη ενώ αναφερει ότι ο επικεφαλής του Real group δεν πήρε το πτυχίο του από την Πάντειο.
“Ο Χατζηνικολάου οφείλει να πει συγκεκριμένα πόσα χρωστάει, πού τα χρωστάει, πότε και πώς τα ρύθµισε” αναφέρει σε άρθρο του στο “Documento” ο Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζοντας τη δημόσια αντιπαράθεση του δημοσιογράφου με τον βουλευτή Παύλο Πολάκη.
Λίγο πριν ο Κ. Βαξεβάνης σχολίαζε την τοποθέτηση Χατζηνικολάου (από ραδιοφώνου) ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Π. Πολάκη και θα του πάρει το κοπάδι: “Ο Χατζηνικολάου δεν υπόσχεται απλώς καταδίκη του Πολάκη, αλλά δηµιουργεί την εικόνα ότι ο βουλευτής είναι ένας γιδοβοσκός µε κοπάδια. Ο Πολάκης όµως δεν είναι γιδοβοσκός, είναι επιστήµονας, γιατρός εντατικολόγος µε πολύ καλή φήµη και όχι εκτροφέας αιγοπροβάτων. Από την άλλη, ο Χατζηνικολάου κατάφερε να µπει στην Πάντειο Σχολή (τότε), από την οποία δεν εξήλθε καν µε πτυχίο. Οπως συνέβη και σ’ εµένα άλλωστε, τον κέρδισε η δηµοσιογραφία”.
Στη συνέχεια του άρθρου του ο εκδότης του “Documento” παίρνει θέση για την ουσία της αντιπαράθεσης Χατζηνικολάου – Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο εκδότης της “Real News” οφείλει να απαντήσει για τα 32,5 εκατομμύρια, διότι οι δημοσιογράφοι “Είναι δημόσια πρόσωπα και πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια και λογοδοσία”: “Τι απάντησε ο Χατζηνικολάου στις καταγγελίες Πολάκη ότι οι εταιρείες του χρωστάνε 32,5 εκατοµµύρια; Εδωσε µια σύντοµη απάντηση στο Twitter, λέγοντας ότι τα χρέη είναι λιγότερα, είναι ρυθµισµένα και ότι θα οδηγήσει τον Πολάκη στα δικαστήρια. Αυτό είναι απάντηση ή µη απάντηση; Οι εταιρείες του δηµοσιογράφου δεν εµπορεύονται προϊόντα αλλά είναι εταιρείες µέσων ενηµέρωσης. Η φύση τους τις καθιστά όχι µόνο ηθικά υπόλογες στην κοινή γνώµη αλλά και ελεγχόµενες. Οχι στα δικαστήρια αλλά στην κοινωνία. Οι δηµοσιογράφοι είναι πρόσωπα εξουσίας και ισχύος την οποία µπορεί να χρησιµοποιήσουν άνοµα και γι’ αυτό είναι υποχρεωµένοι να καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες. Είναι επίσης δηµόσια πρόσωπα που (πρέπει να) λειτουργούν µε διαφάνεια και λογοδοσία”