ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Ελιγμός


Η τελευταία συνέντευξη Τσίπρα –στον σταθμό Kontra– είχε έναν έξυπνο ελιγμό στο μείζον θέμα της στάσης του κόμματος έναντι του Ανδρουλάκη: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενέταξε στους αντιπάλους και δεν του έκανε την παραμικρή επίθεση, παρά το γεγονός ότι βλέπει πως αρχίζει και τον απειλεί. Η περίοδος που ο Αλέξης έκανε επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και μιλούσε για παλιό πολιτικό σύστημα έχει περάσει.
Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος έκανε –έστω και με καθυστέρηση– την κίνηση να πάει σε εκλογή από τη βάση, και ορθώς. Υπάρχουν όμως κίνδυνοι: Εάν η συμμετοχή είναι μικρότερη από αυτή του ΚΙΝΑΛ, θα σταλεί μήνυμα πως η βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη από του ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εικόνας. Αρα το μεγάλο στοίχημα είναι πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν, καθώς η βάση του κόμματος δεν έχει τέτοια κουλτούρα. Αυτά έλεγε και ο Μάκης Μπαλαούρας σε φίλους του στην Ηλεία, διαφωνώντας με την πρόταση Τσίπρα.
Θεωρείο / Καθημερινή