ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις μισθών στους δημοσιογράφους


Οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ 27-31 Ιανουαρίου συμπίπτουν με δυο δικαστικές εξελίξεις από τις οποίες βγαίνουν κερδισμένοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και αφορούν ανατροπή περικοπών μισθών για την περίοδο 2010-2013. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για αυξήσεις αποδοχών τα δημόσια ΜΜΕ και τα γραφεία τύπου, όπου οι δημοσιογράφοι πληρωνόνται με την γνωστή ΚΥΑ.
Με τις εξελίξεις αυτές :
1.Αυξάνεται κατά 2.500 ευρώ και από 15.000 γίνονται 17.500 ευρώ με τελεσίδικη δικαστική απόφαση η αποζημίωση για όσους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ συνταξιοδοτούνται. Ισχύει και για όσους αποχώρησαν την τελευταία πενταετία. Ήδη άρχισε να τα πληρώνει, υποχρεωτικά το ΑΠΕ.
2. Οι δημοσιογράφοι δικαιούνται τις περικοπές των αποδοχών τους που έγιναν το 2010. Με την ίδια απόφαση του Εφετείου Αθηνών ορίζεται ότι ο νόμος 3899/2010 ( που έκοψε μισθούς και δώρα) έπρεπε να εφαρμοστεί από τις 17/12/2010 και όχι από την 1.1.2010 που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, ως ΔΕΚΟ. Τώρα οι διαφορές αποδοχών πρέπει να προστεθούν στους μισθούς και να καταβάλλονται.

Σε απολογία Ζούλας -Γαμπρίτσος

Σε απολογία υποχρέωσε την διοίκηση της ΕΡΤ, για τις νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσιογράφων, η ανακοίνωση-καταγγελία η ΚΕΔ.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας και ο διευθύνων Γ. Γαμπρίτσος κρύφτηκαν βέβαια πίσω από τον υπάλληλο εκκαθαριστή της μισθοδοσίας που υπογράφει την ανακοίνωση της εταιρίας για να αποφύγουν την κατακραυγή. Επιβεβαιώνουν όμως όσα αποκάλυψε η ΚΕΔ αποφεύγοντας βέβαια να μπουν σε λεπτομέρειες για το συνολικό χαράτσι που φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων, όταν μένουν ανείσπρακτα τα εκατομμύρια από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ. Εκκωφαντική σιωπή επικρατεί και από τους 6 της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που καταπίνουν αμάσητες, ως συνήθως, τις … «εξηγήσεις» της διοίκησης.
Ποιος θα φανταζόταν ότι θα πέρναγε δίχως να ανοίξει μύτη το οργανόγραμμα που καταργεί και τα υπολείμματα της τελευταίας ΣΣΕ στην ΕΡΤ. Θα έστελνε τους αθλητικούς συντάκτες από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία. Θα έφτιαχνε ένα news room φωλιά του Κορωνοϊού. Θα άφηνε τα ραδιόφωνα στη τύχη τους, με τους συναδέλφους να αγωνιούν και μια πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που θα υποχρέωνε τους δημοσιογράφους να δουλεύουν μία επί πλέον ώρα κάθε μέρα δωρεάν!
Τι άλλο χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να μη λείψει κανείς από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Είναι ζήτημα ζωής η Αλλαγή στην ΕΣΗΕΑ.
25/01/2022
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ