ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ποιος Covid, ποιο χάος του χιονιά, το… μαγαζάκι μας να πάει καλά!


Ποιοι αρνούνται τη λογική και θέλουν να σαμποτάρουν την ΕΣΗΕΑ

Από την δημοσιογραφική παράταξη "Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος" λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και τις προτάσεις για ολιγοήμερη αναβολή ή παράταση της εκλογικής διαδικασίας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (πανδημία, κακοκαιρία). Στην ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «Ποιος Covid, ποιο χάος του χιονιά, το… μαγαζάκι μας να πάει καλά! / Ποιοι αρνούνται τη λογική και θέλουν να σαμποτάρουν την ΕΣΗΕΑ» η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος" αναφέρει:
Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος με αίσθημα ευθύνης και συνειδητοποίηση του διακυβεύματος κάθε εκλογικής αναμέτρησης, καλεί τους συναδέλφους να διαφυλάξουν, με την μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές, την ιστορία και την αξιοπρέπεια της ΕΣΗΕΑ.
Από την πρώτη στιγμή και υπό το βάρος των ζοφερών συνθηκών που διαμορφώνει η πανδημία Covid στο σύνολο της κοινωνίας, είχαμε προτείνει κάθε δυνατή λύση (μετάθεση των εκλογών για το Φεβρουάριο, ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά το απόλυτα επιτυχές πρότυπο του ΕΔΟΕΑΠ), κάτι που δυστυχώς άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν, προκρίνοντας τις δικές τους κοντόφθαλμες και μικροπαραταξιακές λογικές. Ακόμη και τώρα, που το χάος της κακοκαιρίας δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, παραμένουν στην ίδια αυτοκαταστροφική λογική.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος πρότεινε εκ νέου λύσεις, όπως ολιγοήμερη αναβολή ή παράταση της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αποκλειστικά και μόνο με την απόλυτη ομοφωνία των παρατάξεων, στο πλαίσιο λειτουργίας της Εφορευτικής Επιτροπής, που έχει την ευθύνη της άρτιας διενέργειας των εκλογών. Και πάλι, με βασική ευθύνη των παρατάξεων, Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ και Δημοσιογραφική Συνεργασία, χάθηκε η λογική και σε κάθε συνεδρίαση της Εφορευτικής πρυτανεύει η στείρα εκτίμηση ότι… κάποιοι θα ευνοηθούν από τη μικρή συμμετοχή στις εκλογές.
Συνάδελφοι, η μαζική συμμετοχή όλων μας, με προσοχή και με όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται, θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε μίζερες μικροπαραταξιακές λογικές. Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος έχει πολλές φορές αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κλάδο και στην ιστορία της ΕΣΗΕΑ".