ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΚΕΔ: Πουλάνε για ρουσφέτι το δικαίωμα τους στην ασφάλιση


«Η πρόταση της ΚΕΔ είναι πλήρη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και ενίσχυση του Ταμείου αλληλοβοήθειας με τα 100 εκατομμύρια ευρώ από το αγγελιόσημο που παρακρατεί παράνομα από το 2016, ο ΕΦΚΑ και ανήκουν στις Ενώσεις και στον ΕΔΟΕΑΠ. Πρώτη προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας και οι άνεργοι συνάδελφοι μας». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοσιογραφική παράταξη Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων σχετικά με τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ . Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΔ αναφέρει:
Πρώτα τους απαγόρευσαν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, φοβούμενοι την οργή τους, αλλά τώρα που κατέλαβαν με «ηλεκτρονική πειρατεία» όλες τις καρέκλες του Ταμείου, τους τάζουν δωρεάν ασφάλιση μήπως και καταφέρουν να τους «κλέψουν» την ψήφο στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ !...
Οι συνυπεύθυνοι για τη διόγκωση της ανεργίας στο δημοσιογραφικό κλάδο, δεν διστάζουν να εμπαίζουν απροκάλυπτα και τους συναδέλφους εκείνους που σφαγιάστηκαν από τα «αφεντικά», με το ανύπαρκτο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ σε ρόλο παρατηρητή - τροχονόμου!
Το θλιβερό «ντουέτο» της ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια της θητείας του, όχι μόνο δεν απέτρεψε ούτε μία απόλυση συναδέλφου, αλλά επέτρεψε να επεκταθούν παντού οι προβλέψεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πετσοκόβοντας βίαια μισθούς, άδειες ανάπαυσης και κάθε δικαίωμα βάζοντας έτσι πλάτη στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Το αποκορύφωμα ήταν στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, όπου η διοίκηση Καπάκου - Αντωνιάδου – Κουμπιά, φοβούμενη πλέον την οργή των ανέργων συναδέλφων, λίγες μέρες πριν την « ψηφοφορία», αποφάσισε παράνομα και με συνοπτικές διαδικασίες να τους στερήσει τα …πολιτικά-εκλογικά δικαιώματα! Δεν τους άφησε να ψηφίσουν.
Τώρα στην ΕΣΗΕΑ τους πουλάνε για ρουσφέτι τα ασφάλιστρα ενός μήνα για να τους κλέψουν την ψήφο στις εκλογές της Ένωσης , αφού με το που ανοίγουν οι κάλπες κόβεται πάλι η ασφάλιση.!.. .Εκτός αν πληρώσουν με δόσεις και όλα όσα τους έχει ήδη χρεώσει ο ΕΔΟΑΠ. Ουδείς όμως ρωτάει με τι λεφτά.
Το θράσος και η υποκρισία των διοικούντων ταυτοχρόνως τον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ, δεν έχει όρια.
Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές-παρωδία στον ΕΔΟΕΑΠ (που τελικά θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη), ξεκίνησε η «επιχείρηση Μαυρογιαλούρος», με σκοπό τον εξευμενισμό των ανέργων συναδέλφων που θα προσέλθουν στις κάλπες της ΕΣΗΕΑ, καθώς από τις εκλογές αυτές δεν μπορούν να τους αποκλείσουν!
Άραγε, όταν τους απαγόρευαν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, δεν είχαν σκεφθεί ότι θα τους βρουν μπροστά τους στην ΕΣΗΕΑ;
Η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των ανέργων, δεν θα μπορούσε να ισχύσει και στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ;
Πραγματικά, πιστεύουν ότι με τα τεχνάσματά τους αυτά θα κοροϊδέψουν τους ανέργους;
Προφανώς, οι άνεργοι συνάδελφοι που έχουν ζήσει από πρώτο χέρι το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας και την πρωτοφανή – ανάλγητη αντιμετώπιση από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ, δεν ξεγελιούνται.
Είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΣΗΕΑ δεν έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες για το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από συναδέλφους των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών Μέσων Ενημέρωσης;
Έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες ΜΟΝΟ για 28 Μέσα σε σύνολο 50!..
Πρόκειται για την πρώτη απάντηση-κόλαφο στη διοίκηση Αντωνιάδου – Καπάκου, η οποία απαξίωσε πλήρως το Μεικτό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που μετείχαν σε αυτό.
Προτάσεις εκπροσώπων του Μεικτού Συμβουλίου για δυναμική αντιμετώπιση των απολύσεων συναδέλφων τους, αλλά και για το σταμάτημα του ξηλώματος των θεσμικών κατακτήσεων του δημοσιογραφικού κλάδου από τους εργοδότες, προσέκρουαν στον τοίχο του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, που αρκούνταν άλλοτε σε άσφαιρα πυρά και άλλοτε σε δημόσιες σχέσεις με τα «αφεντικά»…
Η μήπως νομίζουν ότι αφού αποδέχτηκαν να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία με απολύσεις ακόμη και στην «Αυγή», ο κόσμος δεν καταλαβαίνει;
Η πρόταση της ΚΕΔ είναι πλήρη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και ενίσχυση του Ταμείου αλληλοβοήθειας με τα 100 εκατομμύρια ευρώ από το αγγελιόσημο που παρακρατεί παράνομα από το 2016, ο ΕΦΚΑ και ανήκουν στις Ενώσεις και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Πρώτη προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας και οι άνεργοι συνάδελφοι μας
23/01/2022
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ