ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Δημοσιογράφος στην Τουρκία συνελήφθη για... μία παροιμία


Με τίμημα την ελευθερία της πλήρωσε μία δημοσιογράφος στην Τουρκία επειδή είπε ζωντανά μία παροιμία, η οποία θεωρήθηκε ότι προσέβαλε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα συνελήφθη η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς με την κατηγορία της «εξύβρισης του προέδρου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς είπε μία παροιμία στη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος της τουρκικής δημόσιας τηλεόρασης, η οποία θεωρήθηκε ότι στόχευε τον ίδιο.
Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, η δημοσιογράφος βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση, αφού συνελήφθη την νύχτα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, μετά το σχόλιο που έκανε δημόσια, χωρίς ωστόσο η ίδια να αναφέρεται συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Τούρκου πρόεδρου.





















































«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς, αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», είναι η παροιμία που είπε ζωντανά η Καμπάς στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1.


Η ίδια ανάρτησε την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, στον οποίο έχει 900.000 ακολούθους.

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για “εξύβριση του προέδρου” αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).