ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Kάνουν κανονική και όχι βυσματική τηλεόραση…


Εντάξει, έγιναν λάθη. Εντάξει, υπήρξαν παραλείψεις. Εντάξει, κάπως μπλέξαμε.
Αλλά σε γενικές γραμμές το Επιτελικό Κράτος δεν τα πήγε και τόσο άσχημα με αυτή την απρόσμενη κακοκαιρία, την Ελπίδα, που δεν είχε προβλέψει κανείς, ούτε το μέγεθος ούτε τη σφοδρότητά της. Και τέλος πάντων, όσα δεν γίνανε τώρα θα γίνουν από τώρα και πέρα στη Χώρα που Ηγείται της Τέταρτης Βιομηχανικής Επαναστάσεως.

Κάπως έτσι με τα δελτία ειδήσεων. Τη βλέπουν την καταστροφή, τον βλέπουν τον χαμό, το βλέπουν το ντελαπάρισμα, αλλά πώς να βγει απ’ το στοματάκι τους η λέξη «ευθύνη»; Ακόμη και όταν ο γίγαντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεστομίζει τη μαγική φράση «η Μαραθώνος και η Κατεχάκη δεν είναι στην ευθύνη του ελληνικού κράτους», δεν βρίσκεται ένας ανκορμαν να του απαντήσει «τι λες, ρε φίλε;». Ή εκείνο το μαγικό από την παλιά σειρά “The thin blue line”:
«Συγγνώμη, έχετε επισκεφθεί ποτέ τον πλανήτη Γη;»
Όπως λένε όμως και οι παροιμίες, τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του αλλουνού. Εκεί όπου τα δελτία ειδήσεων κάνουν τα στραβά μάτια, έρχεται το Ράδιο Αρβύλα να τσιτώσει τα γκάζια. Και να αποδομήσει με τον δικό του, ελαφρώς χοντροκομένο αλλά απολύτως αποτελεσματικό, τρόπο, το παραμυθάκι του Επιτελικού Κράτους που μαζί με το σανό μας το ταΐζουν εδώ και χρόνια τα δελτία ειδήσεων!
Γεννάνε και τα κοκόρια τους των Αρβυλαίων, τι να λέμε τώρα. Κάθονται στα γραφεία τους και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν καθόλου για να στήσουν μια γαμάτη εκπομπή. Έρχεται η επικαιρότητα από μόνη της να τους προσφέρει τροφή στο πιάτο και υλικό άφθονο. Κι επειδή είναι γατόνια, καταλαβαίνουν ότι τώρα πρέπει να χτίσουν προφίλ εγκυρότητας και ανεξαρτησίας που θα τους φανεί εξόχως χρήσιμο στο μέλλον. Όπερ και εγένετο με ατέλειωτο γλέντι της κυβέρνησης από την αρχή της κακοκαιρίας και δώθε. Όχι γιατί είναι τίποτα κουμμούνια, αλλά γιατί κάνουν κανονική και όχι βυσματική τηλεόραση…

Χρήστος Ξανθάκης