ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Rolling Stone Greece: Γιατί ελέγχεται από τους Αμερικανούς πριν φύγει για το τυπογραφείο


To νέο τεύχος του «Rolling Stone Greece» κυκλοφορεί το επόμενο Σάββατο με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και αναμένεται και πάλι να ξεπουλήσει. Κοιτάξτε τελικά που υπήρχε χώρος για ένα μουσικό περιοδικό! Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, είχα ένα ερώτημα γιατί όσοι ασχολούμαστε με τη μουσική βλέπουμε γύρω μας μια, σχετική, αδιαφορία για το σπορ. Παίζει προφανώς ρόλο και ότι μιλάμε για έναν παγκόσμιο τίτλο, το «Rolling Stone», το Νο 1 μουσικό περιοδικό. 
Να σας αποκαλύψω ότι η ελληνική έκδοση ελέγχεται από τους Αμερικανούς πριν φύγει για το τυπογραφείο, θέλουν οι προδιαγραφές που θέτουν για να δώσουν την άδεια να τηρούνται στο ακέραιο. Λογικό και αναμενόμενο, αν σκεφτείτε πως μιλάμε για ένα περιοδικό που μετράει 55 χρόνια ζωής. Δεν θα ρίσκαραν το όνομά τους με μια έκδοση χαμηλού επιπέδου.
Τέλος πάντων, το νέο τεύχος βγαίνει με εξώφυλλο τον Νο 1 καλλιτέχνη αυτή τη στιγμή παγκοσμίως: The Weeknd. Παίζει μια ντίσκο σύγχρονη κι ελκυστική, που σε κάποιους θα θυμίσει τη δεκαετία του 1980, αλλά προσαρμοσμένη στο σήμερα. Μαγικό. Χωρίς να είμαι φαν του ήχου, προσκύνησα. Ο Weeknd αυτή τη στιγμή είναι Νο 1 στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Του κόσμου, έτσι;
Αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο περιοδικό είναι οι πολλοί δίσκοι που παρουσιάζει. Παλιούς και νέους, με διάφορες αφορμές. Γυρίζουμε στις παλιές καλές εποχές που διαβάζαμε για δίσκους. Σε αυτό το τεύχος υπάρχουν δεκάδες άλμπουμ, μεταξύ των οποίων και τα 10 καλύτερα live άλμπουμ όλων των εποχών! Καλό διάβασμα και καλή ακρόαση θα έλεγα γιατί κάπως έτσι, λόγω «Rolling Stone Greece», βρίσκω την ευκαιρία να ακούσω ξανά αγαπημένους δίσκους από το παρελθόν.
Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν