ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Tο τηγάνισμα του Πατούλη


Είναι απ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν φεύγουν εύκολα από τη μνήμη. Είναι από τις στιγμές που καταλαβαίνεις γιατί την ατζέντα τη διαμόρφωνε, τη διαμορφώνει και μέχρι νεωτέρας θα τη διαμορφώνει η μικρή οθόνη. Είναι το τηγάνισμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, χτες το πρωί στον Antenna.

Κανονικά τέτοιες σκηνές τις ζούμε με Συριζαίους, που βγαίνουν σε πάνελ και είναι όλοι εναντίον τους. Κι ο Νεοδημοκράτης κι ο Πασόκος κι ο Κουκουές κι ο ΜέΡΑ25 και ο άνκορμαν και ο βοηθός του άνκορμαν και ο κάμερα μαν και ο ηχολήπτης και ο σκηνοθέτης και η καθαρίστρια του στούντιο και το παιδί για τους καφέδες, ακόμη και μια γάτα που πέρναγε απέξω και άκουσε θόρυβο και μπήκε για να δει μήπως παίζει κάνα κροκετάκι.

Κανονικά, λοιπόν, ενώνονται όλοι εναντίον του Συριζαίου και τον κοπανάνε. Αυτή τη φορά, όμως, δεν ήταν δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ το Επιτελικό Μπάχαλο, πολύ απλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνάει. Και η Δούρου που έφταιγε για όλα δεν είναι πια στην Περιφέρεια. Άρα, αναγκαστικά τα άκουσε ο Πατούλης από Παπαδάκη, Λιάγκα και Περρή. Ο Βαγγέλης ιδίως, δεν τον τηγάνισε απλώς, ντιπ φράη του έκανε, απ’ αυτά των φαστφουντάδικων. Και όχι με κάνα λαδάκι παρθένο ελαιόλαδο. Με Φριόλ, δεν ξέρω αν το θυμάστε εσείς οι παλιές νοικοκυρές!

Συμβαίνουν, ωστόσο, αυτά αν διαθέτεις το μονοπώλιο της εξουσίας. Κι άμα διαλύεται το σύμπαν, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε στηρίξουν σώνει και καλά, επειδή γέρνουν πολιτικά προς την ίδια κατεύθυνση με σένα. Δεν γίνονται αυτά όταν όλα πάνε κατά διαόλου και όταν αναζητούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι. Και τότε μαθαίνεις ότι το μαχαίρι των ελληνικών media είναι δίκοπο κι έχει δύο όψεις. Μία για τους Συριζαίους, αναμφίβολα, και μία για την πάρτη σου αν παραστεί ανάγκη. Μην αγχώ ρε φίλε, ιτς όνλι μπούζινες που λένε και οι Ιταλοί!

Χρήστος Ξανθάκης