ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

«Αυτόπτες Μάρτυρες», μια έκθεση φωτογραφίας από 4 δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης

Γιαννακίδης, Κεσσόπουλος, Καραγιαννόπουλος και Θεοδωρακίδης

Καθημερινές στιγμές των τελευταίων χρόνων της Θεσσαλονίκης «εγκλωβίστηκαν» από τη φωτογραφική ματιά τεσσάρων δημοσιογράφων και παρουσιάζονται σε μια κοινή έκθεση για καλό σκοπό. Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης
Οι 80 έγχρωμες και οι τέσσερις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τράβηξαν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος και Γιάννης Κεσσόπουλος θα φιλοξενούνται από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022, στην έκθεση «Αυτόπτες Μάρτυρες», στη Chalkos Gallery της Θεσσαλονίκης (Ιουστινιανού 21).
Οι φωτογραφίες «περιγράφουν» στιγμές από τη ζωή, τον παλμό, τον ρυθμό της Θεσσαλονίκης, που οι τέσσερις συμμετέχοντες αποτύπωσαν μέσα (και) από τη δημοσιογραφική ματιά που κουβαλούν στη φαρέτρα τους. Οι φωτογραφίες τους ως «Αυτόπτες Μάρτυρες» εστιάζουν κυρίως στο γεγονός και στην τυχαία στιγμή.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, οι φωτογραφίες συνοδεύονται από 84 μικρά κείμενα που έγραψαν αποκλειστικά για κάθε ένα καρέ ξεχωριστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής.