ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

OΙΕΛΕ: Απολύθηκε εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο μετά από «δημοσκόπηση» μαθητών!


Tην απόλυση εκπαιδευτικού από ιδιωτικό σχολείο μετά από δημοσκόπηση μαθητών καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Σύμφωνα..με την Ομοσπονδία ο εκπαιδευτικός απολύθηκε με την αιτιολογία της «εσωτερικής αξιολογικής διαδικασίας» η οποία ήταν μια δημοσκόπηση των μαθητών.
«Δυστυχώς, αυτή είναι η – ανεξέλεγκτη πλέον – κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η εργοδοτική ασυδοσία, η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, η εκδικητικότητα σε όποιον έχει άποψη ή διεκδικεί τη νομιμότητα βαφτίζονται «εσωτερική αξιολόγηση». Και την ώρα που οι εντελώς ελεύθερες, χωρίς καμιά αιτιολόγηση, απολύσεις μαίνονται, η Υπουργός Παιδείας υποχρεώνει μέσω δικαστικών αποφάσεων τους συναδέλφους μας σε μια αξιολογική διαδικασία-παρωδία» σχολιάζει στην ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ.
Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:
«Τραγικά πράγματα συμβαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση του νόμου Κεραμέως και της απόλυτης ασυδοσίας. Ιδιωτικό σχολείο της Δυτικής Αττικής απέλυσε συνάδελφο μόλις μετά από 1,5 (!) μήνα υπηρεσίας αναφέροντας ως αιτιολογία «εσωτερική αξιολογική διαδικασία». Ποια ήταν η περίφημη αυτή διαδικασία; Δημοσκόπηση …μαθητών! Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο συνάδελφος δεν ήταν καινούριος στην εκπαίδευση, αλλά διέθετε πλούσια διδακτική εμπειρία στον φροντιστηριακό χώρο και γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενό του.
Δεν μας εντυπωσιάζει. Το συγκεκριμένο σχολείο, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σε αντιεκπαιδευτικές πρακτικές, καθώς τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να «πουλήσει» στους γονείς «αριστεία», εκδιώκει μαθητές με κριτήριο τη βαθμολογία!. Έτσι λοιπόν, με γνήσιες «αξιολογικές» διαδικασίες βασισμένες σε «παιδαγωγικά» κριτήρια, η διοίκηση του σχολείου επικαλέστηκε μια διαδικασία που περισσότερο θυμίζει Big Brother παρά εκπαιδευτήριο και τον απέλυσε.
Δυστυχώς, αυτή είναι η – ανεξέλεγκτη πλέον – κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η εργοδοτική ασυδοσία, η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, η εκδικητικότητα σε όποιον έχει άποψη ή διεκδικεί τη νομιμότητα βαφτίζονται «εσωτερική αξιολόγηση». Και την ώρα που οι εντελώς ελεύθερες, χωρίς καμιά αιτιολόγηση, απολύσεις μαίνονται, η Υπουργός Παιδείας υποχρεώνει μέσω δικαστικών αποφάσεων τους συναδέλφους μας σε μια αξιολογική διαδικασία-παρωδία.
Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών αρχών της πολιτείας τόσο για την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στο εν λόγω εκπαιδευτήριο».