ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Παρέμβαση από Άρειο Πάγο για την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Πατέλη


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο χρυσαυγίτης.. Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει εάν χωρεί αναίρεση. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης της απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013.
Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.