ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύθηκαν την πανδημία για να εμποδίσουν την ελευθερία της έκφρασης


Tην πανδημία του κορωνoϊού εκμεταλλεύτηκαν πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να εγείρουν «πρωτόγνωρα» εμπόδια στην ελευθερία της έκφρασης και να φιμώσουν τους επικριτές τους,.. κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Σε συνδυασμό με ένα κύμα παραπληροφόρησης, αυτά τα καταπιεστικά μέτρα σε πολλές περιπτώσεις δυσκόλεψαν την πρόσβαση των πολιτών σε ακριβείς πληροφορίες για τον κορωνοϊό, αν και αυτές ήταν απαραίτητες για την αντιμετώπισή του ήδη από τις αρχές του 2020, επισήμανε η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι κυβερνήσεις εξαπέλυσαν μια πρωτόγνωρη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Ραζάτ Κόσλα αξιωματούχος της Διεθνούς Αμνηστίας συμπληρώνοντας:
«Οι δίαυλοι επικοινωνίας έγιναν στόχος, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λογοκρίθηκαν και όργανα του Τύπου έκλεισαν», ενώ «δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της υγείας φιμώθηκαν και φυλακίστηκαν».