ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Συγγνώμη με αστερίσκο από τον Λευτέρη Πετρούνια


Συγγνώμη αλλά με αστερίσκο ζήτησε απόψε ο Λευτέρης Πετρούνιας για τις προβληματικές δηλώσεις που έκανε για τα περιστατικά βίας στον αθλητισμό, διευκρινίζοντας πως εννοούσε την ψυχολογική βία στην ενόργανη.
Ο Ολυμπιονίκης εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προκειμένου να απολογηθεί αλλά και πάλι δεν παρέλειψε το «εάν» αναφερόμενος στις καταγγελίες για περιστατικά ψυχολογικής βίας, κάτι που καθιστά προβληματική και τη συγγνώμη.
«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου», είπε ο Λ. Πετρούνιας και στη συνέχεια προσπαθώντας να εξηγήσει τη δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media είπε:
«Σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής καθώς ερωτήθηκα για το κίνημα #metoo στον αθλητισμό αυτό που απάντησα, και εκεί είναι το λάθος μου που δεν το διευκρίνισα, με κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία (σε καμία περίπτωση για σεξουαλική βία, απάντησε στο σημείο αυτό που τον διέκοψε ο Ν. Χατζηνικολάου) για δηλώσεις που έχουν γίνει για περιστατικά που εγώ τότε ήμουν αγέννητος και όπως έχω πει και στο παρελθόν για κάποια περιστατικά τα οποία δεν τα γνωρίζω και σε ό,τι αφορά την ψυχολογική βία το εννοώ και άφησα, ίσως και λανθασμένα, τη μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα και αν όντως έχει συμβεί κάτι, σίγουρα έχουν την πλήρη στήριξή μου».
«Ειλικρινά είπα ότι δεν το έχω δει και αν έχει γίνει πραγματικά λυπάμαι» πρόσθεσε.
Και συνέχισε: «Και θέλω να τονίσω ότι στο κίνημα #metoo όχι απλά είμαι υπέρμαχος, στάθηκα απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου και σε όλο αυτό το δράμα που υπέστη. Το κοινοποίησα και μια και δύο και τρεις φορές. Ήμουν αυτός που μπήκε χέρι-χέρι μαζί με την Άννα Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην τελετή έναρξης».
«Θέλω ξανά να πω ειλικρινέστατα συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες. Έχουν κάθε δίκιο. γιατί την είδα κι εγώ ξανά τη δήλωσή μου, έχουν κάθε δίκιο να με κατηγορήσουν, αλλά δεν εννοούσα σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας, στον αθλητισμό, στην πολιτική, την ηθοποιία, παντού», κατέληξε.
  • «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», ήταν οι δηλώσεις που άναψαν φωτιές.
- από efsyn.gr