ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στηρίζει τον Νίκο Μπογιόπουλο


Για «επικίνδυνη απόπειρα ποινικοποίησης αποκαλύψεων της δράσης ακροδεξιών στοιχείων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» με αφορμή την αγωγή κατά του..  δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
πικίνδυνη απόπειρα ποινικοποίησης αποκαλύψεων της δράσης ακροδεξιών στοιχείων
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, απαιτώντας αποζημίωση 70.000 ευρώ ως “ηθική βλάβη” και φυλάκιση 6 μηνών! Το έγκλημα του δημοσιογράφου, κατά την ένωση αποστράτων, ήταν πως αποκάλυψε τη συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης της “Χρυσής Αυγής” σε εκδήλωσή τους σε Γράμμο και Βίτσι για «τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».
Η ΕΑΑΣ δεν είναι αόριστα “κάποια” ακροδεξιά ένωση, πρόκειται για νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που υπάγεται και επιχορηγείται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Σημασία έχει επίσης το γεγονός πως η αγωγή κατατέθηκε έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη δημοσίευση του άρθρου του δημοσιογράφου στο οποίο αποκαλυπτόταν οι στενές σχέσεις της ΕΑΑΣ με τους εγκληματίες νεοναζί της καταδικασμένης οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Είναι φανερό πως με την αγωγή εναντίον του Νίκου Μπογιόπουλου θέλουν όχι μόνο να φιμώσουν και να τιμωρήσουν έναν δημοσιογράφο αλλά και να εκφοβίσουν όσους δημόσια τολμούν να αποκαλύψουν τις στενές σχέσεις του κράτους με φασιστικές, ναζιστικές απόψεις και πρακτικές, να αντιπαρατεθούν στις ολοένα αυξανόμενες απόπειρες παραχάραξης της ιστορίας.
Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” ενώνει τη φωνή της μαζί με όλους τους δημοσιογράφους, εργαζόμενους/ες και νέους/ες που καταδικάζουν κομμουνιστές αγωνιστές ενάντια στην απόπειρα φίμωσης και ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας, στηρίζει τον Νίκο Μπογιόπουλο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να τοποθετηθεί και να δώσει άμεσα απάντηση αν στηρίζει την εκβιαστική αγωγή εναντίον του.
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή"