ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Μανδραβέλης («Καθημερινή») κατά Μητσοτάκη - Τσιάρα...

...για τη διάταξη περιορισμού της ελευθερίας της γνώμης


Ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Πάσχος Μανδραβέλης μέσα από τη στήλη του «Απογραφές» επιτίθεται κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανοίγει μια μαύρη τρύπα στην.. ελευθεροτυπία και στην ελεύθερη εκφορά γνώμης από τους πολίτες υπό την κάλυψη της προσπάθειας να βάλει τέλος στα fake news που διαδίδονται μέσω του διαδικτύου.
Ο Πάσχος Μανδραβέλης στο κείμενό του με τον τίτλο «Κώδικας λογοκρισίας» φέρνει ως παράδειγμα τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο οποίος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2008 αποκάλυψε ότι «αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα… καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Υπό το πρίσμα του ισχύοντος ποινικού κώδικα, αυτόν που κάνει τρισχειρότερο ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνει ο αρθρογράφος, ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάει στο δικαστήριο να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του και πιθανά να τιμωρείτο αν δεν μπορούσε να το στηρίξει σε φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο. Και συμπληρώνει, ότι αν και αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας καθώς οι πρώην πρωθυπουργοί δεν κάθονται στο σκαμνί για όσα είπαν στη Βουλή, αν το έγραφε κάποιος σε μια εφημερίδα ή στο διαδίκτυο η ανόητη αυτή διάταξη θα μπορούσε να εφαρμοστεί.
Κλείνοντας μάλιστα την παρέμβασή του ο Πάσχος Μανδραβέλης κάνει σκληρή κριτική στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας «το χειρότερο είναι ότι αυτό το ελεεινό νομοθέτημα το φέρνει η κυβέρνηση που έχει ως πρωθυπουργό τον μόνο βουλευτή, ο οποίος το 2007 έθεσε το ζήτημα της αναθεώρησης του αναχρονιστικού άρθρου 14. βεβαίως τότε ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρωτοεκλεγείς βουλευτής. σήμερα είναι πρωθυπουργός».
Οταν ακόμη και αρθρογράφος της συντηρητικής Καθημερινής εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά νομοθετεί καραμπινάτη λογοκρισία στο δικαίωμα της γνώμης των πολιτών και στο δικαίωμα της πληροφόρησης, τότε μάλλον όχι απλά έχει πάρει τον στραβό δρόμο αλλά έχει στρίψει το καράβι τελείως ακροδεξιά.
- από το documentonews  

* Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Π. Μανδραβέλη  (Καθημερινή της 20ης Οκτωβρίου 2021) ΕΔΩ.