ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ο Πρετεντέρης διερωτάται: “Αξίζει να πεθάνουμε για το Καστελλόριζο;”

Υπό τον εύγλωττο και αναμφίβολα υπαινικτικό τίτλο “Να πεθάνουμε για το Καστελλόριζο;” ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφέρεται στα “Νέα” στη συζήτηση που προκάλεσε στη δημόσια σφαίρα η νέα αναφορά του καθηγητή Χρήστου Ροζάκη ότι “το Καστελλόριζο είναι απομακρυσμένο”. Μια αναφορά που εκμαιεύει το συμπέρασμα πως η επήρεια του μικρού νησιού πρέπει να μείνει εκτός οιασδήποτε.. συζήτησης για την υφαλοκρηπίδα και την οριοθέτηση της ΑΟΖ σε μια πιθανή έναρξη διαλόγου με την Τουρκία.
Η αναφορά Ροζάκη προκάλεσε αντιδράσεις στην κυβέρνηση και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη βρέθηκε εκτός του επιστημονικού συμβουλίου του ΥΠΕΞ, σε μια περίοδο, όμως, που είχε λήξει η θητεία του.
Ωστόσο, η αναφορά δεν είναι η μοναδική. “Τροφή” για ανάλογες συζητήσεις έχουν δώσει και ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης αλλά και ο αναπληρωτής συμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος.
Άπαντες ανήκουν στην ευρύτερη σφαίρα επιρροής του λεγόμενου “σημιτικού μπλοκ”, το οποίο εκφράζει συστηματικά εδώ και χρόνια ο αρθρογράφος των “Νέων”. Ο Γιάννης Πρετεντέρης θέτει, λοιπόν, το “μεταφυσικό” ερώτημα ενισχύοντας την συζήτηση, χωρίς να λαμβάνει καθαρή θέση, αν και ο τίτλος κάνει την…δουλειά του.
- δείτε το άρθρο Πρετεντέρη στο libre.ΕΔΩ