ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Επείγουσα επιστολή για τo μεγάλo πρόβλήμα της αθλητικής δημοσιογραφίας

Με επείγουσα επιστολή του το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου προς τον υφυπουργό Στ. Πέτσα αναφέρεται στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η (αθλητική) δημοσιογραφία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο ΠΣΑΤ ζητά άμεση οικονομική ενίσχυση των δημοσιογράφων και επίσπευση..
της προγραμματισμένης οικονομικής ενίσχυσης των αθλητικών εφημερίδων.
Ο Σύνδεσμος προτείνει όπως από το ποσό της ενίσχυσης, ποσοστό τουλάχιστον 60%, να δοθεί για δεδουλευμένα των δημοσιογράφων και του υπόλοιπου προσωπικού των εφημερίδων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΠΣΑΤ τον Στ. Πέτσα:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), με αφορμή τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει και η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, σας εκφράζει την αγωνία των μελών του κλάδου μας για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικοί δημοσιογράφοι. Μια κατάσταση που ημέρα με την ημέρα επιδεινώνεται αφού οι αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στο σημείο ΜΗΔΕΝ. Όπως είναι γνωστό πέραν από τις εθνικές διοργανώσεις αναβλήθηκαν ήδη και όλες οι διεθνείς, χωρίς να έχει προσδιοριστεί και ο χρόνος επανέναρξής τους. Μεταξύ αυτών και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε καιρό ειρήνης, εδώ και 124 χρόνια.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Ο ΠΣΑΤ, με έτος ιδρύσεως το 1952, τον οποίο η Πολιτεία (Ν. 2725/99) έχει επισήμως αναγνωρίσει ως παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού, ζητά την άμεση παρέμβασή σας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Συντακτών οι οποίοι το τελευταίο διάστημα νοιώθουν ακόμα περισσότερο τα κτυπήματα της κρίσης στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Στην κατηγορία αυτή, εκτός των μισθωτών, συμπεριλαμβάνονται πολλοί με καθεστώς ημιαπασχόλησης, ή και μακροχρόνιοι άνεργοι, αφού η ανεργία στο χώρο μας βρίσκεται σε πολύ υψηλά ποσοστά, κατά πολύ ανώτερα του γενικού μέσου όρου. Φυσικά ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στην αθλητική δημοσιογραφία έχουν να πληρωθούν, στα μέσα που εργάζονται, εδώ και αρκετούς μήνες.
Επίσης θέλουμε να σας ζητήσουμε θερμά να δώσετε μια προτεραιότητα στην νομοθετημένη ήδη πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε τις εφημερίδες, πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακές, που πλήττονται καίρια τους τελευταίους μήνες. Ιδιαιτέρως παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στη ενίσχυση των αθλητικών εφημερίδων, που δέχονται το μεγαλύτερο χτύπημα της κρίσης, λόγω της παύσης κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Θα εκτιμούσαμε δε αν με απόφασή σας διατεθεί, από το ποσό της ενίσχυσης, ποσοστό τουλάχιστον 60%, για εξόφληση των δημοσιογράφων και του υπόλοιπου προσωπικού των εφημερίδων».