ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ελενα Ακρίτα: Μερικοί υποδύονται τους δημοσιογράφους

Kριτική σε Κούλογλου για το θέμα περί χρηματοδότησης της Τζένης Μπαλατσινού

"Tο site «jenny.gr» της Τζένης Μπαλατσινού, συζύγου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, είναι ανάμεσα στις ιστοσελίδες που προβάλλουν διαφήμιση της κρατικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι»". Αυτό αναφέρει το tvxs του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση..
ενέκρινε δαπάνη 11 εκατομμυρίων ευρώ, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Σύμφωνα με το tvxs , «πρόκειται για μια απόφαση - σκάνδαλο, καθώς τα ΜΜΕ υποχρεούνται από το νόμο να προβάλουν δωρεάν τα μνηνύματα των κρατικών φορέων, όπως ο ΕΟΔΥ, για θέματα δημόσιας Υγείας όπως η αντιμετώπιση του κοροναϊού, γεγονός το οποίο προκάλεσε πολλά ερωτήματα και έντονες αντιδράσεις για τον τελικό προορισμό αυτών των χρημάτων».
Το tvxs συνεχίζει τον συλλογισμό του προσθέτοντας:.
«Αν το σχετικό διαφημιστικό του «Μένουμε Σπίτι» στο site της συζύγου του υπουργού Υγείας προβάλλεται με χρηματοδότηση από την εν λόγω κρατική δαπάνη, τότε ασφαλώς το σκάνδαλο αποκτάει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις».

Σε όλα τα παραπάνω απαντάει η Koolworks AE, κάτοχος του «jenny.gr» αναφέροντας πως η τοποθέτηση του web banner του Μένουμε Σπίτι» έγινε δωρεάν ενώ επιπλέον διευκρινίζει πως η Τζένη Μπαλατσινού ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την εταιρεία.

Η Ελενα Ακρίτα σχολιάζοντας το θέμα γράφει στο fb:
Ο Στέλιος Κούλογλου κατηγόρησε την Τζένη Μπαλατσινού ότι μέσω του σάιτ της jenny.gr πήρε 92.000€ για την καμπάνια #μένουμεσπίτι. Η Τζένη Μπαλατσινού του απαντάει ότι εχει πουλήσει το σάιτ εδώ κι ένα χρόνο. Συνεπώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα τής προσάπτει.
Ασχέτως αυτού, η ρετσινιά θα μείνει: ο κόσμος συνήθως πιστεύει το λάσπη κι όχι την αλήθεια - κυρίως αν η πρώτη είναι πιο...πικάντικη. Είμαι παθούσα και ξέρω. Με τα νέα ήθη στην δημοσιογραφία πρώτα γράφουμε την είδηση και μετά την διασταυρώνουμε.
Καταλάβατε τώρα γιατί μερικοι είναι δημοσιογράφοι και μερικοι υποδύονται τους δημοσιογραφους;
 
σημ z: Η Τζένη Μπαλατσινού, παραμένει Chief Creator Director, της ιστοσελίδας «jenny.gr»