ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Απόλυτη σύγχυση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατάφερε και πάλι να δημιουργήσει την απόλυτη σύγχυση σε εκπαιδευτική κοινότητα και χιλιάδες οικογένειες μαθητών. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με δελτίο τύπου στις 8 Απριλίου 2020, καθώς και με φτηνούς εντυπωσιασμούς στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ανακοίνωσε πως ξεκινά..
η χωρίς χρέωση πρόσβαση στο internet (zerorating) για μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Έσπευσε μάλιστα να ευχαριστήσει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την κοινωνική τους προσφορά.
Ωστόσο, η δωρεάν πρόσβαση αφορά αποκλειστικά και μόνον την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, ενώ η προβολή περιεχομένου που έχει ενσωματωθεί από άλλες πήγες (πχ: video στο youtube, σύνδεσμοι σε άλλες σελίδες) χρεώνεται κανονικά!
Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Απάτη και ψέμα για ακόμη μια φορά από την υπουργό των ακριβοπληρωμένων αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, με χρήματα από το δημόσιο ταμείο. Τη στιγμή μάλιστα που δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» της εγκυκλίου που απέστειλε προς τα σχολεία της χώρας, με την οποία αναιρούσε την προηγούμενη εντολή της για παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Εξοπλισμού (laptops και tablets) που όπως αποδείχτηκε προορίζεται να παραδοθεί στα κλειστά σχολεία και όχι σε αυτούς που δεν έχουν τα μέσα ώστε να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση.
Η υπουργός Παιδείας να σταματήσει τώρα την παραπλάνηση, την επικοινωνιακή διαχείριση και τον εμπαιγμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ισότιμης συμμετοχής και της παροχής εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, έχει ως άμεση υποχρέωση τη διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού και την εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης σε όσους και όσες την έχουν ανάγκη».