ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κερδισμένοι του κορωνοϊού (μόνο κερδισμένοι αυτή την εβδομάδα!)

του Χρήστου Ξανθάκη

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, λογικό είναι σε κάθε κρίση κάποιοι να τραβάνε κουπί και κάποιοι άλλοι να βγαίνουν στον αφρό. Αυτή την εβδομάδα ωστόσο έχει μόνο αφρό και καθόλου κουπί!
Ο ρεπόρτερ Ξανθάκης παραθέτει τον σχετικό κατάλογο:..
➤ Αλέξης Τσίπρας
Ατ λαστ, ατ λονγκ φάκινγκ λαστ που λέει κι ο Τσακαλώτος στη μητρική του γλώσσα. Κατέβηκε επιτέλους στο γήπεδο και έβαλε μια γκολάρα με ανάποδο ψαλίδι να την πιείς στο ποτήρι, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Μπόνους η φωτό με τη σκυλίτσα!

➤ Κυριάκος Μητσοτάκης
Όσο δεν κάνει κάποιο μεγάλο λάθος στους κερδισμένους θα καταγράφεται. Και γιατί να το κάνει δηλαδή, όταν η επιδημία δεν ξεφεύγει από τον στοιχειώδη έλεγχο; Άνετος είναι και περιμένει στη γωνία όποιον υπουργό κάνει πατατιά να του τραβήξει το αυτί και να βγει ξανά από πάνω.

➤ Παύλος Πολάκης
Για κάποιο λόγο που αδυνατώ να κατανοήσω (εγκλεισμός;) η κρίση τού έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του. Συναινετικός χωρίς να γίνεται δουλοπρεπής, διεκδικητικός εκεί που πρέπει άνευ ασκόπων ύβρεων, ενωτικός στις δύσκολες ώρες και έτοιμος να μπει στη φωτιά της μάχης. Φέρτε ρακί, είναι να τον πιείς στο ποτήρι.

➤ Νίκος Χαρδαλιάς
Δεν είναι η προσωπική μου προτίμηση και έχω την εντύπωση ότι ο Χρήστος Ζαμπούνης θα μπορούσε να του μάθει δυο-τρία πραγματάκια περί σαβουάρ βιβρ, αλλά οφείλω να καταγράψω τους διθυράμβους από μια όχι και τόσο ευκαταφρόνητη μερίδα του εκλογικού σώματος. Γένους θηλυκού, κατά κύριο λόγο…

➤ Σωτήρης Τσιόδρας
Αν ο Χαρδαλιάς είναι ο γαμπρός της επιδημίας, τότε ο Τσιόδρας είναι ο καλός θείος της. Αυτός που ερχότανε στο σπίτι για τα γενέθλια κι έφερνε πάντοτε δώρο, λίγο παλιομοδίτικο αλλά χρηστικό και με συμπαθητικό περιτύλιγμα. Και μας άφηνε να παίζουμε με το στηθοσκόπιο, όταν τον επισκεπτόμασταν στο ιατρείο του.

➤ Σχολάρχες
Ευκαιρία για τρελή κονόμα από το ειδικό επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ που χορηγείται σε δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες. Ήδη έχει ανάψει το ίντερνετ από τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των εκπαιδευτικών κέντρων που διαγκωνίζονται στην προσπάθεια ενθυλάκωσης των βάουτσερς.

➤ Καναλάρχες
Δεν θα πληρώσουν τη φετινή δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Επαναλαμβάνω:
Δεν θα πληρώσουν τη φετινή δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Νινέτα, το Εβιάν!

➤ ΕΣΥ
Μέσα στην καταιγίδα και στην αντάρα, ανακάλυψαν ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί φιλελέδες ότι όχι μόνο είναι αναγκαίο αλλά πρέπει να ενδυναμωθεί κιόλας για να μπορεί ν’ αντέχει στις κρίσεις και να παρέχει υπηρεσίες πρώτες τάξεως στους πολίτες. Μεγάλο κέρδος, αναμφίβολα, αλλά φοβούμαι ότι λίαν συντόμως πολλοί θα λησμονήσουν τον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών και θα επιστρέψουν στον καλό αγώνα υπέρ της ιδιωτικής υγείας.

➤ Θεωρίες συνωμοσίας (το κακό σενάριο)
Ώρες να ‘χεις να διαβάζεις φιλαράκι (και να βλέπεις επίσης, τι το έχουμε το Γιουτούμπι δηλαδή;), ώσπου να πέσει το βλέφαρο. Δεν υπάρχει καμία απιθανότητα και κανένας παραλογισμός που να μην έχουν διασυνδεθεί με την επιδημία και να μην αποδεικνύουν εν τέλει ότι όλα είναι φτιαχτά, όλα είναι παραμύθα, όλα είναι κοροϊδία για να μας κάτσουν στο σβέρκο (οι Ιλουμινάτι;) και να μας χαράξουν τον αριθμό του θηρίου στα μαλακά μόρια.

➤ Θεωρίες συνωμοσίας (το καλό σενάριο)
Βρέθηκε το φάρμακο στα σκουλήκια, βρέθηκε το φάρμακο στο αίμα των θεραπευμένων ασθενών, βρέθηκε το φάρμακο σε κάτι παλιά χάπια για την ελονοσία, βρέθηκε το φάρμακο αλήθεια είναι, μην είσαι χλάπας που λένε και στο Τρίκαλο, βρέθηκε το φάρμακο πίστεψέ το, σε καναδύο μέρες είναι στα φαρμακεία. Ελπίζω μόνο να μην το βρήκανε οι Ιλουμινάτι!

➤ Φώφη Γεννηματά
Just joking mate…

 - το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr