ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Η "Λούσι" και οι χορτασμένες(;) γάτες της Καισαριανής

Σήμερα βρέθηκα στην «Λούσι» στην Καισαριανή, ένα μπακάλικο με καλούδια απ' όλη την Ελλάδα. Περίμενα έξω από το κατάστημα, καθώς εντός βρισκόταν ήδη άλλος πελάτης. Με πλησιάζει μια πανέμορφη γάτα που αρχίζει και νιαουρίζει σπαρακτικά. Είναι προφανές ότι πεινάει. Σημειωτέον ότι οι αδέσποτες γάτες της Καισαριανής είναι χορτάτες καθώς..
καλοτρώνε από τις ταβέρνες της πλατείας.
Αλλά αυτά προ πανδημίας και προ μέτρων. Μπαίνω στο κατάστημα και λέω στον ιδιοκτήτη να μου κόψει λίγες φέτες μορταδέλα να την ταΐσω. «Δεν υπάρχει πρόβλημα», μου απαντάει, «ετοιμάζουμε ήδη το φαί της».
Δίπλα στον πάγκο ήταν ο συνέταιρός του που ετοίμαζε το μενού της ψιψίνας. Βγήκε από τον πάγκο και μέσα στο κεσεδάκι είχε κομμένο σε κύβους ζαμπονάκι, ικανό να χορτάσουν τρεις γάτες, όχι μία. Της το απίθωσε στην είσοδο του μαγαζιού και η γάτα όρμησε.
Εγώ πάλι είπα ένα «μπράβο» στα παιδιά και η εικόνα αυτή μου έφτιαξε τη μέρα. Εννοείται πως δεν πρόκειται να με χάσουν από πελάτη τους.
- από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή