ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 91 ιαθέντες ασθενείς!

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα επιστημόνων στη Νότια Κορέα

Φόβους για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού προκαλεί η είδηση ότι 91 ιαθέντες ασθενείς στη Νότια Κορέα βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον Covid-19, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Κάτι τέτοιο εγείρει προβληματισμό για το εάν..
οι πληθυσμοί που επλήγησαν μπορούν να πάθουν ανοσία, αποτρέποντας μια επανεμφάνιση της πανδημίας.
Ερώτημα παραμένει αν οι συγκεκριμένοι ασθενείς προσβλήθηκαν εκ νέου από τον νέο κορωνοϊό ή αν ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου, είπε ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης της Κορέας Jeong Eun-kyeong κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.
Κάποιοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκυρότητα των τεστ ή ότι κατάλοιπα του ιού θα μπορούσαν ακόμη να βρίσκονται στα συστήματα των ασθενών και να μην είναι μολυσματικά ή να μην αποτελούν κίνδυνο τόσο για τον ασθενή, όσο και για τους άλλους.
«Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες και πολλές μεταβλητές» είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας Jung Ki-suck.
Μέχρι στιγμής περίπου 7.000 πολίτες της Νότιας Κορέας έχουν αναφερθεί ως ιαθέντες από τον Covid-19, που προκαλείται από τον κορωνοϊό.
Πάντως, καθηγητής λοιμωξιολογίας της Κορέας εκτιμά ότι ο αριθμός αυτών που θα βρεθούν εκ νέου θετικοί στον κορωνοϊό θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.