ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ερευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί άρσης των μέτρων

Ποινική προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα αφορά δημοσιεύματα που αναρτώνται κυρίως σε ηλεκτρονικές εκδόσεις (sites ) και κάνουν λόγο για γρήγορη άρση των μέτρων για την..
πανδημία.Tα εν λόγω δημοσιεύματα -κάποια εξ΄ αυτών αναφέρουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα λήξουν τα μέτρα- δημιουργούν μείζον ζήτημα σε σχέση με την σωστή ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι την στιγμή που βλέπουν στις οθόνες τους εκπροσώπους της Πολιτείας να ανακοινώνουν νέα μέτρα, διαβάζουν παράλληλα στο Διαδίκτυο ότι αυτά θα λήξουν εντός του Απριλίου.
Σε τέτοιου είδους ανακριβή δημοσιεύματα, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση που έκανε την Τετάρτη, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, διαψεύδοντάς τα με κατηγορηματικό τρόπο και επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.