ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ένταση στον Ευαγγελισμό μεταξύ γιατρών και αστυνομίας

Συμβολικές συγκεντρώσεις στα προαύλια και τις πύλες εισόδου των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ιατροί και άλλοι εργαζόμενοι σ' αυτά, με αφορμή τη σημερινή, πανελλαδική ημέρα Δράσης για την Υγεία.  Ένταση υπήρξε όμως στον Ευαγγελισμό όταν η αστυνομία μπήκε μέσα στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης..
των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το Mega μετά από τις αποδοκιμασίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού. Προηγήθηκε  αποδοκιμασία των αστυνομικών, οι οποίοι προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος με την αιτιολογία ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις λόγω κορωνοϊού.
Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη Δημόσια Υγεία την οποία οργανώνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με κεντρική αιχμή τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του ΕΣΥ και τις ελλείψεις στα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας.
Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, μιλώντας στην πύλη του νοσοκομείου επισήμανε:."Τα πρόσωπά μας και τα πρότυπά μας, είναι υγειονομικοί που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην επιστήμη και στον αγώνα. Είναι το ζεύγος Κιουρί, είναι ο Γεώργιος Παπανικολάου, είναι ο Πέτρος Κόκκαλης, είναι ο Γρηγόριος Λαμπράκης, είναι ο Τσε Γκεβάρα ο γιατρός και τόσοι άλλοι. Και για αυτούς μπαίνουμε πρώτοι στη μάχη ενάντια στην πανδημία και πρώτοι στον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση. Ο αγώνας συνεχίζεται».
Mιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Hλ. Σιώρας, τόνισε ότι ήταν μια ήσυχη συγκέντρωση για το καλό του κόσμου, όταν “απρόκλητα μπήκε η αστυνομία να τη διαλύσει”.
“Την ώρα που μιλούσα κάπου 15 με 20 άνδρες της ΔΙΑΣ μπήκαν στο χώρο του νοσοκομείο, δεν κατάλαβα με ποιο πρόσχημα. Μήπως επειδή ήμασταν πολλοί. Δεν ήμασταν όμως τόσοι πολλοί. Τηρούσαμε τα μέτρα ασφαλείας. Όταν βλέπεις αστυνομία να μπαίνει σε νοσοκομείο… δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Δεν καταλαβαίνουμε αυτήν την αντίδραση” τόνισε ο κ. Σιώρας και διερωτήθηκε:
“Ποιος έδωσε αυτήν την εντολή και μάλιστα μια σημαντική ημέρα όπως είναι η σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας”.


Π. Παπανικολάου: Μέγιστη αθλιότητα της κυβέρνησης 
η εισβολή ομάδων ΔΙΑΣ στον «Ευαγγελισμό»


Η κυβέρνηση σήμερα διέπραξε μία μέγιστη αθλιότητα, στέλνοντας πάνοπλους άνδρες της ομάδες ΔΙΑΣ να εισβάλουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, και να διώξουν από την αυλή του νοσοκομείου τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ίδιου του νοσοκομείου» τόνισε ο γγ της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, αναφορικά με τη σημερινή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του ΕΣΥ και τις ελλείψεις στα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στις δημόσιες Δομές Υγείας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «γι’ αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα πρέπει να απολογηθεί αμέσως ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αν δεν το κάνει, οφείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κάνει άμεσα δεκτή την παραίτησή του, άσχετα αν ο κ. Χρυσοχοΐδης την υποβάλλει ή όχι»
«Βλέπουμε και γενικότερα τις τελευταίες ημέρες, ότι οι “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες” που λέει ο κ. πρωθυπουργός, θεωρούνται ήρωες μόνο όταν δεν έχουν φωνή, μόνο όταν είναι σκυμμένοι και φιμωμένοι» επεσήμανε ο γγ της ΟΕΝΓΕ, και πρόσθεσε ότι «όταν ορθώνουν το ανάστημά τους και λένε την αλήθεια για την κατάσταση στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ, προφανώς η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα, σταματάει να τους θεωρεί ήρωες και τους θεωρεί τρομοκράτες. Και γι’ αυτό, είτε στέλνει την αστυνομία για να τους καταστείλει, ή επιστρατεύει τα πιο σάπια και θλιβερά έμισθα παπαγαλάκια του».
Τέλος, ο Π.Παπανικολάου επανέλαβε τα αιτήματα των υγειονομικών για «περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που χρειάζεται το σύστημα για να υπερασπιζόμαστε την υγεία του λαού, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ώστε να μπορούν να λειτουργούν και οι κλίνες ΜΕΘ και γενικά όλα τα τμήματα, επίταξη άνευ όρων όλου του μεγάλου ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και αποτελεσματικά και επαρκή μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, έτσι ώστε να μην αρρωσταίνουν και βγαίνουν εκτός μάχης.
Ακόμη ο ίδιος, επεσήμανε ότι τα μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς «είτε δίνονται με το σταγονόμετρο, είτε κυκλοφορούν σε πολλές περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες ελαττωματικές παρτίδες τέτοιων υλικών, όπως έχει ήδη καταγγελθεί από συναδέλφους πολλών νοσοκομείων».
«Εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Νίκαιας συμμετέχουν στη σημερινή συμβολική διαμαρτυρία που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ για να είναι η Τρίτη 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για τη δημόσια περίθαλψη» υπογράμμισε ο ίδιος.