ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η θλιβερή «φιλία» των Ελλήνων δημοσιογράφων με την Εξουσία

O Στάθης Τσαγκαρουσιάνος ανέκαθεν ηταν αιχμηρός αλλά πάντα εύστοχος όταν στηλίτευε τα κακώς κείμενα και ειδικά αυτά στον χώρο των μίντια.
Η καλή φίλη Βικτωρία μάς έστειλε ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στη Lifo προ δύο ετών και είχε  τίτλο "Η θλιβερή «φιλία» των Ελλήνων δημοσιογράφων με την Εξουσία -  Μια παλιά, νοσηρή..
ιστορία που επιπλέον θεωρείται φυσιολογική".
Γράφει λοιπόν ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος:
Ουδέποτε κατάλαβα, γιατί ορισμένοι δημοσιογράφοι κομπάζουν επειδή γνωρίζονται με πολιτικούς. Το γεγονός θα έπρεπε να αποκρύπτεται. Αυτό τους εξασφαλίζει μεν πηγές, αλλά τους καθιστά επίσης ύποπτους για συναλλαγή και νοθεία. Δεδομένου ότι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι είδος ανθρώπου επιρρεπές στο χρηματισμό και την εξαγορά.
Τι πηγές ειναι αυτές άλλωστε; Οι πολιτικοί μέσω των φίλιων μέσων περνάνε πάντα την εκδοχή της είδησης που τους συμφέρει. Ή μαχαιρώνουν συντρόφους. Αυτό δεν είναι πηγή, αλλά οχετός.
Οι μόνες καθαρές πηγές του δημοσιογράφου βρίσκονται, συνήθως, απέναντι από την Εξουσία. Ή είναι προϊόν προσωπικής και αχρωμάτιστης έρευνας. Πού να τρέχουμε όμως...
- διαβάστε τη συνέχεια στη lifo ΕΔΩ