ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Καταγγελία για απλήρωτους στο σάιτ Τhefact

Πολλές είναι πλέον οι γαλέρες του διαδικτύου όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν συνεχώς επτά ημέρες την εβδομάδα οκτάωρα ίσως και δεκάωρα κάθε μέρα. Κι όλα αυτά υποαμειβόμενοι ή ακόμη -σε αρκετές περιπτώσεις- και απλήρωτοι!
Αυτή τη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του..
site «Thefact.gr», η οποία προσλαμβάνει δημοσιογράφους, με τους οποίους όμως δεν υπογράφει συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και μετά δεν πληρώνει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και μέχρι σήμερα.
Η εργοδοσία του site ισχυρίζεται ότι έχει μπει στο μητρώο online media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με δήλωση της ιδιοκτήτριας ότι απασχολεί πέντε (5) εργαζόμενους.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τη Γενική Γραμματεία να ελέγξει εάν είναι αληθές ότι περιέχεται στα μητρώα της η εν λόγω ιστοσελίδα και λαμβάνοντας υπόψη την καταγγελία μας να ελέγξει αν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για την εγγραφή της και να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε καταγγελία της μεθόδου της εργοδοσίας στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων μελών της.