ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

«Εθνος»: Οχι να μας κουνάει και το δάχτυλο ο Μαρινάκης

H εφημερίδα ΕΘΝΟΣ απάντησε στο κυριακάτικο φύλλο της στα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου χαρακτήρισε το «Εθνος» «ελεγχόμενο» από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τσίπρα.
Στην απάντησή της η εφημερίδα, μέσω ενός σημειώματος στα παραπολιτικά του Εθνους της Κυριακής και υπό τον τίτλο «Εξ ιδίων τα αλλότρια», αναφέρει:..
"Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε το «Εθνος» «ελεγχόμενο» από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Από που ακριβώς προέκυψε αυτή η σκέψη; Προφανώς, επειδή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια...
Το «Εθνος» έχει την «κακιά» συνήθεια να αναδεικνύει τις όποιες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης και να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα. Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μέσα από τα πρωτοσέλιδα, τα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία του, φιλοξενωντας και απόψεις που μόνο φιλοκυβερνητικες δεν είναι.
Το «Εθνος», σεβόμενο την ιστορία του και τους αναγνώστες του, διατηρεί ξεκάθαρη ταυτότητα. Ανήκει στο χώρο της προοδευτικής παράταξης. Δυστυχώς για εκείνους που φαντασιώνονται ότι η εφημερίδα μας αποτελεί αυλοκόλακα του Μαξίμου, στις σελίδες του δεν θα βρουν ποτέ άρθρα φανατισμού, ούτε σπονδές μίσους, που θυμίζουν εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Αυτά θα τα εντοπίσουν, κατά πάσα πιθανότητα, σε άλλες εφημερίδες, που, ενώ δηλώνουν κεντροαριστερές, μεταγγίζουν στη δημόσια ζωή αντιλήψεις διχαστικές.
Δικαίωμα όλων, προφανώς, είναι να γράφουν ό,τι θέλουν. Κρινόμαστε και κρίνονται. Αλλά όχι να μας κουνούν και το δάχτυλο.
Οσο για το ποιες εφημερίδες τιμούν την παράδοση που μεταφέρουν, οι αναγνώστες, ως τελικοί κριτές, μάτια έχουν και βλέπουν!
E"