ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ένα παιδί αυτοκτόνησε...

Απορώ με όσους σκέφτονται στα σοβαρά πως η 14χρονη δεν ήταν θύμα απ' τη στιγμή που δέχτηκε να έχει ολοκληρωμένη επαφή με τον 43χρονο. Πως δεν ήταν θύμα επειδή «ήταν ερωτευμένη». Μια έφηβη πλήρωσε με τη ζωή της τα ενήλικα παιχνιδάκια ενός τύπου που το έκανε σύστημα να πηγαίνει με ανήλικες φίλες της κόρης του..
πουλώντας «εμπειρία». Ενός τύπου που αξιοποίησε στο έπακρο αυτή την εμετική πατριαρχική εικόνα που θέλει τις πιτσιρίκες να μπλέκουν με ένα μεγαλύτερο που «θα τους διδάξει τη ζωή και τον έρωτα, θα τις κάνει γυναίκες».
Καθόλου μακριά από τις ταινίες της Βουγιουκλάκη που μια 16χρονη παντρευόταν τον γκριζομάλλη γιατρό που της έγραψε μια ιατρική βεβαίωση για να κάνει κοπάνα, καθόλου μακριά από το teen porn που βλέπουν κάποιοι, καθόλου μακριά από τους τύπους που όλο καμάρι λένε μεταξύ τους «στα 4 κι ας είν' και 14» και θεωρούν πως οι ηλικίες 14-15 εως 20 είναι απλώς κάτι κομμάτια κρέας που μπορούν να διαχειριστούν εύκολα.
Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν ανάμεσα μας. Πόσοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα μ' αυτή την εικόνα. Πόσοι πιστεύουν πως με μια διαφορά 15, 20, 25 ετών, όταν η μια πλευρά βρίσκεται στην εφηβεία και τη μετεφηβεία, υπάρχει συναίνεση και όχι αποπλάνηση.
Ένα παιδί ήταν θύμα ενός 43χρονου. Ένα παιδί αυτοκτόνησε. Μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα, αλλά τίποτα λιγότερο απ' αυτό. Οτιδήποτε λιγότερο απ' αυτό μόνο τρομακτικό μπορεί να είναι.

Αννούλα Χιονιά (fb)