ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Όταν «κρέμασαν» τον Τέρενς Κουίκ και το «Βήμα»

Τα μίντια στις ευρωεκλογές του '84

Στις μέρες μας θεωρούμε δεδομένο ότι τα αποτελέσματα κάθε εκλογικής αναμέτρησης ανακοινώνονται έγκαιρα. Τα τυχόν κενά τα καλύπτουν οι συζητήσεις προσκεκλημένων στο στούντιο, ενώ το «κλίμα» το δίνουν οι ζωντανές συνδέσεις με τα στρατηγεία των κομμάτων. Α, ξεχάσαμε και το βασικότερο: Τα exit poll που..
συχνά μας στερούν το ενδιαφέρον για ένα «γερό ξενύχτι».
Όλα αυτά το 1984 ήταν άγνωστα. Όπως άγνωστη ήταν και η ιδιωτική τηλεόραση που, τουλάχιστον στον τομέα της κάλυψης των εκλογικών αναμετρήσεων έφερε επανάσταση.
Το 1984 στις πρώτες Ευρωεκλογέςπου έγιναν ανεξάρτητα από τις βουλευτικές όπως το 1981, το ενδιαφέρον μπορεί να ήταν μεγάλο, αλλά ελάχιστα πράγματα κύλησαν ομαλά. Η τροφοδότηση των κομπιούτερ αργούσε απελπιστικά. Στην ΕΡΤ ο Τέρενς Κουίκ, βετεράνος, των εκλογικών αναμετρήσεων (38 χρόνων, τότε), προσπαθούσε αυτοσχεδιάζοντας να καλύψει τα τεράστια χάσματα. Τότε δεν υπήρχαν πάνελ και ζωντανές συνδέσεις. Οι εκφωνητές διάβαζαν αποτελέσματα, έκαναν και δύο – τρεις ζωντανές συνδέσεις για τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και η παράσταση… σχόλαγε!
- διαβάστε τη συνέχεια και δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο pasatempo (ΕΔΩ)