ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

Η βαρβαρότητα των μακελεμένων μυαλών και η ΕΣΗΕΑ

«Η αρμοδιότητα αντιμετώπισης των ρυπαρών δημοσιευμάτων ακραίου κιτρινισμού ανήκει κατά κύριο λόγο στις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) Σταύρος Καπάκος σχετικά με το άθλιο πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»..
(ΕΔΩ). Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Καπάκου όπως μας εστάλη με mail:
"Αποτελεί ασφαλώς θετικό γεγονός η αντίδραση ορισμένων ευαισθητοποιημένων γυναικών με στόχο την ενίσχυση της διαρκούς προσπάθειας να τεθούν όρια στην ασυδοσία ορισμένων εντύπων, τα οποία υποτίθεται οτι υπηρετούν την ενημέρωση ενώ στην πραγματικότητα την ευτελίζουν καθημερινά.
Έχω την γνώμη οτι το «Μακελειό» δεν πρέπει κυρίως να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΣΗΕΑ αφού δεν συνιστά ενημέρωση αλλά ύβρη της ενημέρωσης. Δεν συνιστά ούτε ένδειξη λειτουργίας του πλουραλισμού. Κανείς άνθρωπος της ενημέρωσης, ούτε υπό καθεστώς ανέχειας, δεν μπορεί να στηρίζει την βαρβαρότητα των μακελεμένων μυαλών. Το χρέος της επαγρύπνησης και της αποδοκιμασίας σε οτι ευτελίζει τις θεμελιώδεις δημοκρατικές και ανθρώπινες αξίες πρέπει να είναι διαρκές και πάντως όχι επιλεκτικό.
Η αρμοδιότητα αντιμετώπισης των ρυπαρών δημοσιευμάτων ακραίου κιτρινισμού ανήκει κατά κύριο λόγο στις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές.
Σταύρος Καπάκος
Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΗΕΑ
"