ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Tι δείχνουν τα µυστικά γκάλοπ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για ανατροπές και εκπλήξεις κάνουν λόγο οι µετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μαξίµου

Τις «µυστικές» δηµοσκοπήσεις του Μαξίµου για τους δύο µεγάλους δήµους της χώρας φέρνει σήµερα στο φως της δηµοσιότητας το «Εθνος». Στον ∆ήµο της Αθήνας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, διατηρεί το προβάδισµα µε ποσοστό 30,1%. Οµως, τα κρυφά γκάλοπ που..
πραγµατοποιεί το Μαξίµου κρύβουν εκπλήξεις για τη δεύτερη θέση, την οποία καταλαµβάνει ο τέως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,8%, µε τους δύο υποψηφίους να φαίνεται ότι θα είναι αυτοί που θα δώσουν τη µάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών.
Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος µε ποσοστό 9,6%, ενώ ψηλά βρίσκονται και οι αναποφάσιστοι µε ποσοστό... 13,2%. Την ίδια ώρα, η άνοδος της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να χτυπήσει «καµπανάκι» σε όλο τον δηµοκρατικό κόσµο. Οι δηµοσκοπήσεις του Μαξίµου καταγράφουν «βουβή» άνοδο του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό 10,9%. Μάλιστα, εκτιµάται ότι το ποσοστό του θα είναι µεγαλύτερο, µε τον κίνδυνο να καταστεί ρυθµιστής των εξελίξεων η Χρυσή Αυγή να είναι ορατός.
Στα γκάλοπ του Μαξίµου καταγράφεται δυναµική ανόδου και για τον υποψήφιο δήµαρχο Νίκο Σοφιανό, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ο οποίος εµφανίζεται να συγκεντρώνει 5,1%, αλλά εκτιµάται ότι θα αυξήσει το ποσοστό του. Το 2,1% των ερωτηθέντων απάντησε «Ακυρο/Κανέναν», ενώ το 1,2% «∆εν θέλω να απαντήσω».
Σύµφωνα µε τις «µετρήσεις» του Μαξίµου, φουντώνει και η µάχη για τον ∆ήµο της Θεσσαλονίκης. Ο υποψήφιος της Νέας ∆ηµοκρατίας Νίκος Ταχιάος, ο οποίος απασχολεί διαρκώς τα φώτα της δηµοσιότητας για αρνητικούς λόγους, φαίνεται να οδηγεί την κούρσα των δηµοσκοπήσεων συγκεντρώνοντας ποσοστό 19,17%. Ακολουθεί µε ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά η τέως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, µε 17,79%.

- από ρεπορτάζ του Λευτέρη Μπιντέλα στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ